„Nu exclud (candidatura la prezidenţiale -n.r). Doar că asta e o decizie pe care o să o iau şi împreună cu colegii, şi în funcţie de care va fi starea de spirit, să vedem care va fi profilul preşedintelui pe care oamenii îl vor aştepta în 2024. Ştim foarte bine că nu am nevoie de o candidatură din asta ca să îmi crească notorietatea, să fiu vizibil. Dacă aş candida, voi lua în serios această candidatură şi voi lua în serios şi aşteptările oamenilor. O candidatură la Preşedinţie nu poate fi doar o ambiţie personală a unui politician, ci trebuie să răspundă la o nevoie, la o aşteptare”, a răspuns Cioloş la întrebarea jurnaliştilor dacă ia în calcul candidatura la Preşedinţia României.
Totodată, acesta a menţionat că nu intenţionează să candideze la „şefia” partidului nou înfiinţat.
„Foarte curând va fi înfiinţat un nou congres în care va fi aleasă conducerea partidului. Între timp se organizează filialele, apoi vom începe discuţiile legate de strategie. E clar că vom avea candidaţi, dar în ce fel vom merge, la care alegeri vom merge singuri, la care în parteneriat, asta o va decide partidul. M-am implicat mai puţin în conducerea executivă. Nu voi candida la şefia partidului”, a declarat Dacian Cioloş.
Partidul va decide dacă vor exista alianțe la scrutinurile electorale din 2024
El a adăugat că REPER va decide cu privire la fiecare dintre scrutinurile electorale de anul viitor dacă va merge separat sau va face alianţe politice. Potrivit acestuia, nu este exclusă nici posibilitatea de a încheia o alianţă chiar şi cu foştii colegi de partid din USR.
Dacian Cioloş s-a aflat vineri la Iaşi, în urma unei serii de vizite efectuate la proiecte din judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava şi Neamţ, în cadrul Caravanei România Europeană.
„Caravana România Europeană este o modalitate prin care vreau să fiu conectat la realităţile de pe teren, să pot să discut cu oamenii, să pot să le explic şi deciziile pe care le luăm în Parlamentul European, dar să şi culeg informaţii, sugestii şi opinii despre decizii pe care le luăm. Trebuie să cunosc şi realităţile de pe teren. E o modalitate firească pentru orice politician de a sta de vorbă cu oamenii nu doar în campanie, nu doar atunci când vine să le ceară votul, ci şi când vrea să înţeleagă anumite lucruri, despre cum trăiesc oamenii şi altfel decât din documente şi rapoarte. Din păcate, credibilitatea politicienilor scade pe zi ce trece. Nu văd cum se poate construi altfel decât în dialog cu oamenii”, a mai afirmat Dacian Cioloş.