By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Regionalul - ziar national
  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
    ReligieAfiseaza mai multe
    În Vidra, s-a deschis primul Centru de criză pentru vârstnici
    ianuarie 8, 2025
    Chiajna. Boboteaza a fost o sărbătoare de purificare și binecuvântare, în Parohia Roșu
    ianuarie 8, 2025
    Încă un gest desuflet al părintelui Florin Badea, pentru pacienții Spitalului ”Eftimie Diamandescu”
    ianuarie 8, 2025
    Oraşul Buftea s-a înălţat într-un val de rugăciuni şi mulţumiri
    decembrie 10, 2024
    Pelerinaj impresionant la Parohia Chiajna
    decembrie 10, 2024
  • Anunțuri
Cauta
© 2022 Regionalul.ro
Citind: Aproape 4.000 de elevi ilfoveni susţin simularea Evaluării Naţionale, clasa a VIII-a
Distribuie
Notificare
Ultimele stiri
Moment istoric la Catedrala Patriarhală
februarie 16, 2025
Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?
ianuarie 30, 2025
Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov
ianuarie 30, 2025
Sărbătoare la Buftea. Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată printr-un spectacol de suflet
ianuarie 30, 2025
Victoria Industry Fire accelerează expansiunea pe piața echipamentelor și serviciilor de protecție împotriva incendiilor
ianuarie 30, 2025
Aa
Regionalul - ziar national
Aa
  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
  • Diverse
Cauta
  • Categorii
    • Regiuni
    • Actualitate
    • Politică
    • Economie
    • Externe
    • Sănătate
    • Religie
    • Anunțuri
    • Diverse
  • Alta sectiune
  • Alte informatii
    • Harta site
Urmareste-ne
  • Contact
  • Articole
  • Complaint
  • Advertise
© 2022 Regionalul.ro
Regionalul - ziar national > Articole > Actualitate > Aproape 4.000 de elevi ilfoveni susţin simularea Evaluării Naţionale, clasa a VIII-a
ActualitateEducatieultima ora

Aproape 4.000 de elevi ilfoveni susţin simularea Evaluării Naţionale, clasa a VIII-a

În premieră, din acest an, lucrările de la simulările examenelor naționale sunt scanate și verificate în clasă, cu numele la vedere, în prezența candidaților și corectate, apoi, pe platforma digitalizată Săptămâna aceasta au loc, în toată țară, examenele de simulare a Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a, calendarul stabilit de Ministerul Educației fiind 5 februarie - proba scrisă la Limba și literatura română, 6 februarie - proba scrisă la Matematică, 7 februarie - proba scrisă la Limba și literatura maternă, rezultatele urmând a fi comunicate pe 23 februarie 2024. Acestea se comunică anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite acestora, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de elevi. Rezultatele obținute sunt analizate, apoi, la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Popescu Carmen
Popescu Carmen februarie 6, 2024
Incarcat 2024/02/06 at 12:24 PM
Distribuie
5 Min Citire
Distribuie

La nivelul județului Ilfov, au fost aprobate 65 de centre de examen pentru simularea probelor din cadrul Evaluării Naționale la clasa a VIII-a, sesiunea 2024, și s-au înscris pentru simulare 3.971 elevi. Pe 7 februarie, la Școala Germană ”Hermann Oberth” din Voluntari, se va susține proba scrisă de Limba și literatura maternă (elevi aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă).

La simularea națio­nală de la Evaluarea Na­țională 2024, în premieră, lucrările sunt scanate în clasă, cu numele la vedere, în prezența candidaților, se va verifica ca numărul paginilor scanate să fie același cu numărul paginilor fizice și cu numărul trecut apoi în procesul verbal de primire-predare, precum și gradul de lizibilitate al lucrării scanate. După care, se încarcă pe platforma digitalizată pentru corectare, după cum a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca. ”În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații”, a completat oficialul. După încărcarea în platformă, se creează o clonă a lucrării – care elimină prima pagină, care nu conține nicio informație în afara numelui și școlii de proveniența, datele de proveniență, datele de identificare ale copilului. Clona secretizată se duce la profesorul evaluator, iar clona pereche rămâne în platformă pentru ca, la final, să se poată identifica a cui este fiecare lucrare, lucru pe care îl face, de asemenea, platforma. Un profesor va avea de corectat, de regulă, 50 de lucrări de la simulările pentru Evaluarea Națională VIII- 2024, potrivit procedurii Ministerului Educației, iar acesta o poate face din laboratorul de informatică, din cancelarie, cabinetul disciplinei sau de acasă.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori corectori, iar aceștia sunt selectați, cu prioritate, dintre profesorii care au urmat Programul de formare continuă în vederea constituirii Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale, după cum se arată în procedură.

 Probe de verificare a cunoștințelor înaintea examenului de Evaluare Națională

Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30, potrivit procedurii. Pentru clasa a VIII-a, timpul destinat elaborării lucrării scrise este de două ore. Pentru simularea EN VIII, subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri tipărită față-verso, așa cum este transmisă de Centrul Național pentru Politici în Educație și Evaluare. Aceasta se predă la finalul probei. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul.

Subiectele și baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul simulării vor fi publicate zilnic, la ora 15.00 (după încheierea fiecărei probe). Potrivit Ordinului de ministru privind organizarea simulării EN la clasa a VIII-a, elevii primesc subiectele în formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare, dacă este cazul. Capsarea broșurilor se realizează înainte de distribuirea acestora în săli, în trei locuri (lateral – stânga sus, lateral – stânga jos si lateral – mijloc). Eventualele foi suplimentare utilizate de către elevi se vor adăuga prin capsare în alte două locuri, situate între cele trei locuri inițiale, astfel încât broșurile cu pagini suplimentare vor avea cinci capse. Broșura se predă la finalul probei şi, întrucât conține subiecte, aceasta nu rămâne în posesia elevilor. Întrucât pentru itemii obiectivi nu sunt prevăzute spații de rezolvare, elevul rezolvă acești itemi pe ciornă și scrie răspunsul corect în broșură. Aceasta conține, la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau a greșit și dorește să reia rezolvarea.

Lucrările de la simulări ale elevilor din școlile cu ”acces limitat la Internet” vor fi scanate în alt centru de examen sau la comisia județeană de examen, iar în cazul în care platforma de evaluare digitalizată ”pică” – ”se va interveni în timp real pentru suplimentarea resurselor sau identificarea și rezolvarea oricărei probleme”. Precizările se găsesc într-un ghid al Ministerului Educației, care cuprinde întrebări și răspunsuri despre corectarea digitalizată de la examenele naționale din acest an.

Regiunea Bucuresti-Ilfov

S-ar putea sa-ti placa si

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită cu implicare și creativitate. Simpozionul „Mihai Eminescu – Poezie, Filosofie și Moștenire Culturală”, la Liceul „Doamna Chiajna”

Alegătorii din străinătate se pot înregistra online pentru vot

„Dor de Mihai Eminescu”

În Vidra, s-a deschis primul Centru de criză pentru vârstnici

Conferința națională ”Marin Drăcea – promotor al conștiinței forestiere în România”

Etichetat: corectare digitala la simulare, simulare evaluare nationala elevi ilfov, simulare evaluarea nationala

Inregistreaza-te la newsletter astazi

Tine pasul! Primiți cele mai recente știri de ultimă oră livrate direct în căsuța dvs. de e-mail.
[mc4wp_form]
Prin înscriere, sunteți de acord cu Termenii și condițiile noastre și acceptați practicile privind datele din Politica noastră de confidențialitate. Vă puteți dezabona în orice moment.
Popescu Carmen februarie 6, 2024
Distribuie acest articol
Facebook TwitterE-mail Print
Distribuie
Articolul precedent Primul Centru medical de permanență din Ilfov s-a deschis în Moara Vlăsiei
Urmatorul articol Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală, la Măgurele
Lasa un comentariu Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stai conectat

235.3k Urmaritori Ca
69.1k Urmaritori Urmareste
11.6k Urmaritori Pin
56.4k Urmaritori Urmareste
4.4k Urmaritori Urmareste
- Reclame -

Ultimele stiri

Moment istoric la Catedrala Patriarhală
Uncategorized februarie 16, 2025
Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?
Uncategorized ianuarie 30, 2025
Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov
Uncategorized ianuarie 30, 2025
Sărbătoare la Buftea. Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată printr-un spectacol de suflet
Uncategorized ianuarie 30, 2025

S-ar putea sa-ti placa si

Moment istoric la Catedrala Patriarhală

februarie 16, 2025

Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?

ianuarie 30, 2025

Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov

ianuarie 30, 2025

Victoria Industry Fire accelerează expansiunea pe piața echipamentelor și serviciilor de protecție împotriva incendiilor

ianuarie 30, 2025
/Regionalul.ro/

Ziarul Regionalul.ro este produsul unei echipe cu experienţă în presa locală şi naţională, ce îşi propune să informeze în timp util publicul cititor.

Link-uri utile

  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
  • Diverse

Top categorii

  • Actualitate
  • Economie
  • Educatie
  • Justiție
  • Politică
  • Regiuni
  • Religie
  • Sănătate
Adresa Redacție
Comuna Chiajna, sat Rosu
Srada Crinului nr. 41
Județul Ilfov, Romania
Informatii telefonice
Telefon: 0040733226964
Telefon: 0040733226964
Email: office@regionalul.ro
Regionalul - ziar national
Urmareste-ne

© 2022 Regionalul.ro

Removed from reading list

Anula
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Bine, voi trece pe lista albă
Welcome Back!

Sign in to your account

Ti-ai pierdut parola?