Alături de președintele PNL Ilfov și președinte al CJ Ilfov, Hubert Thuma, secretarul de stat Irinel Scrioșteanu, vicepreședinții CJI Ștefan Rădulescu și Vicențiu Voicu, primari ilfoveni și mulți membri ai PNL, am fost martorii unui moment semnificativ pentru viitorul localității, moderat de președintele TNL Ilfov, Petru Niculae. Într-o demonstrație de încredere și susținere din partea partidului, Mircea Gheorghiță a fost desemnat să preia frâiele destinului comunei pentru mandatul 2024-2028.
Toți cei care au luat cuvântul la evenimentul de lansare a candidaturii lui Mircea Gheorghiță au semnalat că acesta s-a remarcat prin inițiativele sale în realizarea unor proiecte de investiții de importanță majoră pentru comunitatea locală. Viceprimarul, care a îndeplinit și funcția de primar interimar al comunei Ștefăneștii de Jos, a fost descris ca un foarte bun profesionist, integru și cu o orientare puternică către valorile familiale, construind relații solide atât în mediul de afaceri, cât și cu reprezentanții comunității și conducerea Consiliului Județean Ilfov.
Cuvinte de laudă din partea colegilor de partid
Președintele CJI, Hubert Thuma, și-a exprimat bucuria de a susține candidatura lui Mircea Gheorghiță la funcția de primar, nu doar în calitate de președinte CJI și președinte PNL Ilfov, dar și în calitate de cetățean. Despre Mircea Gheorghiță, Hubert Thuma a spus că este un tânăr ambițios, care în funcția de viceprimar și de primar interimar al localității a reușit să realizeze foarte multe lucruri. Președintele CJI a subliniat că împreună au implementat numeroase proiecte pe fonduri europene în valoare de 9 milioane de euro și au înființat o asociere pentru grădinița cu program prelungit, rezultatul efortului și dedicării lui Mircea Gheorghiță. Președintele CJI s-a arătat impresionat de numărul mare de susținători prezenți la eveniment și s-a declarat convins că echipa va câștiga alegerile.
”Mircea Gheorghiță a construit cea mai puternică echipă pentru localitatea Ștefăneștii de Jos. La fel, Hubert Thuma a construit cea mai puternică echipă a PNL. Și nu greșesc pentru că știu ce potențial are Ilfovul. A deblocat nu numai infrastructura de transport, cel puțin rutier, din județul Ilfov și municipiul București. Ilfovul, prin reprezentanții pe care și i-a asumat, a deblocat infrastructura rutieră a României. Aduce calitate vieții mai multor zone din România. Ilfovul, organizația cea mai puternică a PNL, are un cuvânt greu de spus în politica României, în dezvoltarea României. Și dna senator Pauliuc și colegii mei din Ministerul Transporturilor, suntem susținuți de echipa de la Ilfov, de președintele Hubert, și facem fapte bune pentru oameni, inclusiv în Ilfov, inclusiv în proximitate. Nu se construia A0 în Ilfov fără sprijinul CJI și al președintelui CJI”, a spus Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
Soluția pentru Ștefăneștii de Jos
Vicepreședintele CJI Ilfov, Ștefan Rădulescu, a precizat: ”Noi, CJI, am făcut un parteneriat foarte bun cu Mircea în perioada în care a ocupat funcția de primar interimar al localității Ștefăneștii de Jos și împreună am reușit să facem investiții, împreună cu președintele CJI, cu Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministrul Transporturilor și împreună cu colegii noștri, la nivel de Guvern și nu numai. (…) Județul Ilfov se dezvoltă rapid, cu celeritate, iar noi, cei din administrație, trebuie să răspundem provocărilor și trebuie să creăm imediat proiecte pentru a face față acestei dezvoltări, care este dată de cele mai multe ori și de mediul privat cu care trebuie să ținem pasul. În localitatea Ștefănești, Mircea reprezintă soluția – pentru că a dovedit că are un parteneriat și cu mediul de afaceri și poate crea un mediu favorabil pentru investiții, iar acesta să atragă după sine dezvoltare”.
La rândul său, Vicențiu Voicu, vicepreședinte al CJI, a precizat: ”M-a întrebat cineva de ce l-aș vota pe Mircea. Și vă povestesc cum l-am cunoscut – când exercita funcția de primar interimar și a venit la CJI să încerce să deblocheze niște proiecte care erau blocate. Atunci am văzut în el un om determinat, un om foarte activ, cu un suflu bun și a reușit să deblocheze ceea ce era blocat de foarte multă vreme. Mircea este un om onest, un om sincer și cred că niciodată nu va avea ușa închisă când cineva va încerca să îi calce pragul, ca viitor primar”.
Narcis Constantin, primarul orașului Măgurele, și-a exprimat, de asemenea, convingerea că Mircea Gheorghiță este viitorul primar al comunei Ștefăneștii de Jos, evidențiind trei aspecte esențiale care îl recomandă pentru această poziție: tinerețea, dorința de afirmare și de a demonstra, și susținerea pe care o primește din partea președintelui CJI, Thuma Hubert, toate acestea întărindu-i convingerea că este persoana potrivită pentru acest rol.
Iar Gabriel Dumănică, primarul comunei Afumați, a semnalat că Stefăneștii de Jos este o localitate foarte importantă, spunând cu umor, ”alături, bineînțeles, de Afumați”. ”Un moment important astăzi la Ștefănești – începerea campaniei pentru alegerea primarului comunei dvs. (n.r. Ștefăneștii de Jos), Mircea Gheorghiță. (…) Cu o echipă grozavă prezentă aici, cu siguranță va deveni noul primar al localității pentru 2024-2028, un mandat în care sunt multe proiecte și trebuie să îl sprijiniți din mai multe motive. Este un om foarte bun, un om aproape de cetățeni”, a concluzionat edilul.
Un moment semnificativ, o piatră de hotar – pentru Ștefăneștii de Jos!
Înainte de a da cuvântul candidatului PNL la funcția de primar al comunei Ștefăneștii de Jos, președintele TNL Ilfov, Petru Niculae, a dorit să-l recomande pe Mircea Gheorghiță ca fiind un exemplu de determinare, fără frică de a accepta orice provocare, descriindu-l ca fiind întotdeauna atent, implicat în comunitate, o persoană care găsește întotdeauna soluții pentru comunitate.
Mircea Gheorghiță s-a adresat alegătorilor subliniind că într-un moment de importanță crucială pentru comunitate, își exprimă cu mândrie intenția de a candida la funcția de primar al comunei minunate, Ștefăneștii de Jos. ”Este un moment semnificativ, o piatră de hotar în drumul nostru comun către progres și bunăstare”, a spus Mircea Gheorghiță. Acesta a continuat: ”În ultimii doi ani, prin exercitarea funcției de primar, m-am angajat să pun accent pe domenii vitale precum infrastructura rutieră și edilitară, educație, recreere, cultură și servicii sociale, dar și atragerea de fonduri nerambursabile pentru realizarea unor proiecte mari de infrastructură. Scopul meu a fost și este de a transforma Ștefăneștii de Jos într-un model de dezvoltare comunală, un loc unde fiecare cetățean să simtă că are un viitor promițător, în propria comunitate”, a spus candidatul.
Referindu-se la infrastructura rutieră și edilitară, Mircea Gheorghiță a spus că a inițiat proiecte de modernizare a drumurilor comunale în toate cartierele comunei. ”În Crețuleasca, am continuat modernizarea Str. Dudului, pe tronsonul dintre Str. Castanului și Str. Făgăraș, cu trotuare, apă, canalizare menajeră și pluvială. În Crețuleasca și Ștefăneștii de Jos, am inițiat modernizarea străzilor Plopului, Piersicului, Teiului, Comarnic și Orșova, investiția urmează să intre în fază de execuție. În cartierul Vulpe, am finalizat modernizarea Str. Reșița și Intr. Reșița, prin asfaltare, trotuare, apă, canalizare menajeră și pluvială. Am inițiat un proiect de modernizare a tuturor străzilor din cartierul Vulpe, investiția fiind în stadiul de proiectare și urmând execuția lucrărilor. În Ștefăneștii de Sus, am inițiat proiectul de modernizare a străzilor Protecția Plantelor și Fragilor, iar în momentul de față, investiția va intra în faza de execuție a lucrărilor. Mai mult, pentru tot cartierul nou de la Avion, am inițiat și aprobat indicatorii pentru modernizarea tuturor străzilor. În cartierul nou Boltașu, tot în același proiect mare de 10 străzi în comună, am inițiat modernizarea străzilor Gladiolelor și Garofițelor, iar în momentul de față, investiția va intra în faza de execuție a lucrărilor. Mai mult, am inițiat și finalizat un proiect de extindere de rețea de gaze naturale în cartierul nou Boltașu, urmând ca acest tip de investiție să continue în toată comuna. Am inițiat, în colaborare cu dezvoltatorul Cosmopolis, construirea unui drum de legătură între complex și A3, prin realizarea unui nod în breteaua de ieșire din A3. În acest moment, ne aflăm în stadiul de avizare pentru nod în bretea și dezmembrarea loturilor de teren pentru finalizarea drumului”, a spus Mircea Gheorghiță.
Investiții în educație
La capitolul educație, candidatul PNL a precizat că a inițiat diverse proiecte de realizare, reabilitare și modernizare a unităților de învățământ. ”În cartierul Boltașu, am inițiat realizarea unei grădinițe noi cu program prelungit cu sprijinul și finanțarea CJI, urmând licitația și execuția acesteia. În Ștefăneștii de Sus, am inițiat un proiect de realizare a unei noi clădiri de grădiniță cu program prelungit, prin demolarea celei existente de pe Str. Zorilor. În momentul de față avem indicatorii tehnico-economici aprobați și vom depune spre finanțare europeană proiectul. Am continuat cu greu, străbătând impedimente birocratice finalizarea execuției clădirii Școlii Mari, dar momentan trebuie reluată licitația pentru restul de executat, din cauza neseriozității constructorului. Am inițiat o investiție de realizare a unui teren multisport în curtea interioară a corpului B a școlii (Școala Mică). Investiția se află în faza de licitare pentru proiectare și execuție, indicatorii tehnico-economici fiind aprobați în consiliu. La capitolul recreere, am inițiat diverse proiecte de realizare, reabilitare și modernizare ale spațiilor de recreere, joacă și sport în diferitele cartiere din comuna noastră: în cartierul nou Boltașu, am realizat un spațiu de agrement și joacă pe strada Gladiolelor. În Ștefăneștii de Jos, am inițiat realizarea unui spațiu de recreere cu terenuri multisport și de joacă pe Intr. Olănești, pentru care s-a finalizat licitația. În Ștefăneștii de Sus, cu sprijinul președintelui Hubert Thuma, am obținut un teren de 2.000 mp de la CJ, în Str. Protecția Plantelor, unde vom realiza o sală de sport multifuncțională. În cartierul nou Boltașu, am inițiat o investiție pentru realizarea unui spațiu de agrement pe Str. Trandafirilor”, a mai precizat Mircea Gheorghiță.
Fonduri extrabugetare care au dublat bugetul local
La capitolul fonduri nerambursabile, Mircea Gheorghiță a spus că pentru prima oară a obținut fonduri extrabugetare care au dublat bugetul local. ”Am obținut fonduri Anghel Saligny pentru modernizarea stației de epurare și mărirea capacității acesteia, precum și realizarea extinderii rețelei de apă și canalizare pentru 32 de străzi din Ștefăneștii de Sus, Boltașu și Ștefăneștii de Jos. Am obținut fonduri europene prin PNRR pentru realizarea extinderii rețelei de apă și canalizare pentru străzile din cartierul nou Boltașu și cartierul Rewe. Mai mult, am obținut fonduri PNRR pentru mobilarea și dotarea Școlii Gimnaziale Nr. 1. Am obținut fonduri AFM, prin care se vor instala 3 stații de încărcare rapidă pentru autoturisme electrice în Ștefăneștii de Sus, Ștefăneștii de Jos și DJ200. La capitolul culte și servicii sociale, am sprijinit intens activitatea cultelor din comună și am inițiat proiecte sociale importante. Am inițiat finanțarea parohiilor din comună, precum sprijinirea realizării picturii interioare a Bisericii din Boltașu, construirea capelei Parohiei Cosmopolis și biserica nouă, precum și lucrări de drenaj și hidroizolație la parohiile Ștefăneștii de Jos și Sus. În domeniul serviciilor sociale am mărit cuantumul sprijinului financiar pentru ajutoarele sociale de urgență pentru persoanele cu boli grave, pentru inundații sau incendii, precum și ajutoarele de înmormântare. Nu a fost ușor, am avut doi ani de hățișuri birocratice și diferite impedimente în inițierea și realizarea proiectelor și investițiilor menționate, dar, alături de o echipă ambițioasă, am reușit să depășesc toate obstacolele.
În continuare, în domeniul infrastructurii rutiere și edilitare, mă angajez si prioritizez modernizarea drumurilor, să asigur o mai bună conectivitate și accesibilitate în toate zonele comunei. Vom implementa soluții eficiente pentru gestionarea apelor pluviale și vom îmbunătăți sistemele de iluminat public, contribuind astfel la siguranța și confortul dvs. Educația este piatra de temelie a oricărei societăți dezvoltate. Mă angajez să sprijin și să investim în școlile noastre , să oferim condiții optime pentru educație și să încurajăm programele care promovează excelența academică. Vom construi spații moderne de învățare, unde tinerii noștri să fie inspirați să-și atingă potențialul maxim. Recreerea și cultura sunt esențiale pentru calitatea vieții. Vom dezvolta parcuri, spații verzi și locuri de joacă pentru copii, vom sprijini evenimentele culturale și artistice locale, valorificând și promovând patrimoniul și talentul comunității noastre. În domeniul serviciilor sociale, angajamentul meu este de a construi o comunitate în care fiecare cetățean se simte sprijinit. Vom dezvolta programe de asistență socială, servicii pentru vârstnici, pentru persoanele cu dizabilități și pentru toți cei care au nevoie de un sprijin suplimentar”, a spus Mircea Gheorghiță
În încheierea discursului său electoral, Mircea Gheorghiță a precizat că această candidatură a sa este o promisiune către cetățeni, o promisiune de a lucra neobosit pentru bunăstarea comunei.