Snagov
Prezență la vot 64,51%
primar ales – Anghel Mihai (PNL) 50,66%
Consiliul Local Snagov
Număr de mandate – 15
Ponderea voturilor valabil exprimate
l PNL 7 mandate (38,21%)
l PSD 7 mandate (33,13%)
l Grigore Marian Dan 1 mandat (8,40%)
Alegerile locale din comuna Snagov au adus în prim-plan o competiție intensă, cu o luptă strânsă între candidații principalelor partide, PSD și PNL. Într-o atmosferă plină de emoții, locuitorii au fost chemați să-și aleagă reprezentanții pentru următorul mandat. Competiția pentru funcția de primar a atras șase candidați și 80 de consilieri locali, fiecare propunând viziuni distincte pentru viitorul comunei Snagov: fostul edil Oancea Marian (PSD), actualul edil Anghel Mihai (PNL), Mărgărit Mariana-Beatrice (Forța Dreptei), Luca Cristian (Partidul Reduta – Respect, Educație, Demnitate, Unitate, Tradiție, Adevăr), Dumitru Nicușor-Costel (PMP), Midvighi Cătălin-Florin (independent). Lupta efectivă pentru fotoliul de primar s-a dus între Oancea Marian (PSD) și Anghel Mihai (PNL), ambii candidați reușind să atragă un număr semnificativ de susținători. Cu un număr total de 7.235 de persoane înscrise pe listele permanente și complementare, prezența la vot a fost de 64,51%, ceea ce reflectă un interes ridicat pentru aceste alegeri. Un total de 4.668 de alegători au votat în cadrul celor cinci secții de votare, numerotate între 267 și 271.
Ștefăneștii de Jos
Prezență la vot 66,28%
primar ales – Mircea GHEORGHIȚĂ (PNL) 40,57%
Consiliul Local Ștefăneștii de Jos
Număr de mandate – 17
Ponderea voturilor valabil exprimate
l PNL – 7 mandate (33,72%)
l PSD – 5 mandate (24,25%)
l S.O.S. România – 2 mandate (11,24%)
l USR – 2 mandate (11,17%)
l PMP – 1 mandate (6,96%)
Cursă extrem de strânsă la Ștefăneștii de Jos, dar și numeroase incidente. Pe lângă tensiunile create între actualul viceprimar în funcție Mircea Daniel Virgiliu Gheorghiță, candidat PNL și primarul în funcție, Robert Ionel Ștefan, care a candidat, deși a fost trimis în judecată de DIICOT pentru acuzații de viol, loviri și alte violențe, precum și pentru influențarea declarațiilor, duminică, a avut loc o acțiune de amploare a polițiștilor din Voluntari, după ce o persoană a sesizat la 112, în jurul orei 12.20, că un bărbat care s-a dovedit a fi membru al partidului S.O.S., oferea plicuri cu bani oamenilor ca să îi determine să voteze cu anumite persoane. În sesizare se reclama că bărbatul mergea cu o mașină cu număr de Ilfov, și împărțea sume de bani persoanelor, în context electoral. Agenții de poliție au depistat mașina în jurul orei 12:40, în localitatea Ștefăneștii de Jos, iar cu ocazia legitimării s-a stabilit că vehiculul era condus de Dumitru Claudiu Vicențiu, membru al partidului S.O.S. La percheziții, în mașină au fost găsite mai multe plicuri cu sume de bani și liste cu nume. Polițiștii, jandarmii și mascații au făcut cercetare la fața locului fiind întocmit dosar penal. Prezența la vot a fost semnificativă, cu 67,54% din cei 8.830 de alegători înscriși pe liste permanente și 115 pe liste complementare, adică un total de 6.042 de voturi exprimate. Pe lista candidaților la funcția de primar în Ștefăneștii de Jos au fost: Pîrvu Aurel (PSD), Ghiță Marian (AUR), Gheorghiță Virgiliu-Mircea-Daniel (PNL), Iancu Dan (USR), Anghel Dumitru (S.O.S. România), Matei Florin (PUSL) și Ștefan Ionel-Robert (Blocul Suveranist Român), actualul primar în funcție, care a reușit performanța să adune la acest scrutin 50 de voturi.
Tunari
Prezență la vot 62,41%
primar ales – Cristian Niculae (PSD) 79,47%
Consiliul Local Tunari
Număr de mandate – 15
Ponderea voturilor valabil exprimate
l PSD 11 mandate (68,24%)
l Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei 2 mandate (13,58%)
l PNL 1 mandat (9,26%)
l AUR 1 mandat (6,71%)
Comuna Tunari a reconfirmat în funcție primarul actual, Cristian Niculae (PSD). Competiția a fost una intensă, cu patru candidați pentru funcția de primar și 60 de candidați pentru Consiliul Local. Cei patru candidați pentru funcția de primar au fost: Oancea Cristina-Mihaela (AUR), Hrenciuc George Alexandru (USR – Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei), Niculae Cristian (PSD), Dudovoi Dorian (Partidul Ecologist Român). Prezența la vot a fost de 62,41%, ceea ce demonstrează un interes activ al locuitorilor față de viitorul comunei. Din cei 7.339 de alegători înscriși pe listele permanente și 54 pe listele complementare, 4.614 persoane au venit la urne pentru a-și exprima votul desfășurat în cinci secții de votare.
”Cu un procent de 80%, am fost reales de voi pentru funcția de primar, alături de Niculae Jan – viceprimar. Prin votul vostru ați arătat că vă pasă de buna dezvoltare a localității noastre și pe această cale vă mulțumesc pentru încrederea pe care ne-ați acordat-o și de această dată. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc tuturor prietenilor care s-au implicat și au fost alături de mine în această perioadă. Nu sunt un om perfect, dar îmi dau silința să-mi fac treaba cât pot de bine!”, a transmis Cristian Niculae.
Vidra
Prezență la vot 49,18%
primar ales – Marian TUDOR
(PNL) 72,94%
Consiliul Local Vidra
Număr de mandate – 15
Ponderea voturilor valabil exprimate
l PNL 10 mandate (67,37%)
l PSD 3 mandate (20,68%)
l AUR 2 mandate (11,94%)
Duminică, 9 iunie, ora 16.45 – la secția de votare 286, amenajată în incinta grădiniței care aparține de Liceul Teoretic ”Alexandru Rosetti” din comuna Vidra, cele două scrutine erau în plină desfășurare.
Cei aproape 700 de alegători care au votat aici au venit hotărâți să aleagă ”gospodarul” comunei pentru următorii patru ani, manifestându-și dorința de a contribui la dezvoltarea comunității. ”Avem 1.241 de alegători înscriși în liste, aici, iar până acum au votat în jur de 400. Fluxul de votanți a fost constant, cu o prezență majoritară a vârstnicilor dimineața, iar acum observăm un aflux crescut de tineri. Am răspuns și solicitărilor pentru urna mobilă, în cazul a opt alegători cu insuficiență cardiacă și alte probleme de sănătate, majoritatea acestor alegători fiind vârstnici. Totul a decurs fără incidente.
La nivelul comunei, au fost organizate șapte secții de votare, pentru peste 7.300 de alegători înscriși pe listele permanente. Până la finalul zilei, în Vidra votaseră 3.724 de persoane, numărul voturilor valabil exprimate a fost 3.459, iar 184 de voturi au fost declarate nule. Marian Tudor a primit din partea alegătorilor 2.523 de voturi, iar următorul clasat, Constantin Marinescu, reprezentantul PSD, doar 652 de voturi.
”Vă mulțumesc pentru sprijin, încredere și susținere. Continuăm împreună! Vidra este casa noastră”, a transmis locuitorilor comunei primarul ales – Marian Tudor.