By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Regionalul - ziar national
  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
    ReligieAfiseaza mai multe
    În Vidra, s-a deschis primul Centru de criză pentru vârstnici
    ianuarie 8, 2025
    Chiajna. Boboteaza a fost o sărbătoare de purificare și binecuvântare, în Parohia Roșu
    ianuarie 8, 2025
    Încă un gest desuflet al părintelui Florin Badea, pentru pacienții Spitalului ”Eftimie Diamandescu”
    ianuarie 8, 2025
    Oraşul Buftea s-a înălţat într-un val de rugăciuni şi mulţumiri
    decembrie 10, 2024
    Pelerinaj impresionant la Parohia Chiajna
    decembrie 10, 2024
  • Anunțuri
Cauta
© 2022 Regionalul.ro
Citind: Știți ce riscuri ascund ștrandurile și piscinele pentru ochi?
Distribuie
Notificare
Ultimele stiri
Moment istoric la Catedrala Patriarhală
februarie 16, 2025
Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?
ianuarie 30, 2025
Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov
ianuarie 30, 2025
Sărbătoare la Buftea. Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată printr-un spectacol de suflet
ianuarie 30, 2025
Victoria Industry Fire accelerează expansiunea pe piața echipamentelor și serviciilor de protecție împotriva incendiilor
ianuarie 30, 2025
Aa
Regionalul - ziar national
Aa
  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
  • Diverse
Cauta
  • Categorii
    • Regiuni
    • Actualitate
    • Politică
    • Economie
    • Externe
    • Sănătate
    • Religie
    • Anunțuri
    • Diverse
  • Alta sectiune
  • Alte informatii
    • Harta site
Urmareste-ne
  • Contact
  • Articole
  • Complaint
  • Advertise
© 2022 Regionalul.ro
Regionalul - ziar national > Articole > Actualitate > Știți ce riscuri ascund ștrandurile și piscinele pentru ochi?
ActualitateSănătateultima ora

Știți ce riscuri ascund ștrandurile și piscinele pentru ochi?

Ștrandurile și piscinele neglijate reprezintă mediile ideale pentru multiplicarea bacteriilor, paraziților, virusurilor și ciupercilor, care pot provoca infecții grave atunci când pătrund în organism. Printre cele mai periculoase sunt infecțiile oculare, care, netratate corect de la primele semne, pot duce la deteriorări ireversibile ale vederii.

Popescu Carmen
Popescu Carmen iulie 2, 2024
Incarcat 2024/07/02 at 3:17 PM
Distribuie
8 Min Citire
Distribuie

“Dacă simțiți ochii obosiți, înlăcrimați sau aveți vederea încețoșată, nu începeți niciun tratament fără a consulta mai întâi un specialist oftalmolog. Orice terapie aplicată incorect poate provoca pierderea permanentă a vederii”, avertizează medicii oftalmologi. “În domeniul oftalmologiei, nu vă bazați pe reclame care promit îmbunătățirea vederii. Picăturile miraculoase, cremele și ochelarii publicitați pot agrava sănătatea ochilor. De exemplu, picăturile care ”albesc” ochii pot crește tensiunea intraoculară și arterială și pot cauza uscăciunea ochilor. Singurele recomandări valide pentru îmbunătățirea vederii sunt cele oferite de medicii specialiști”, subliniază renumitul medic oftalmolog, prof. dr. Monica Pop.

Infecțiile oculare se tratează numai la oftalmolog!

“Conjunctivita este cea mai severă infecție oculară care poate fi contractată din piscinele neîntreținute. Se răspândește ușor și afectează ambii ochi. Este suficient ca o persoană infectată să intre în bazin pentru ca toți cei care intră după ea să se contamineze. Dacă observați pe cineva cu ochii roșii și pleoapele umflate, evitați contactul cu acea persoană. Lăcrimarea ochilor, senzația de disconfort, roșeața și umflarea pleoapelor sunt primele semne ale conjunctivitei, care necesită o vizită urgentă la medicul oftalmolog. Este esențial să știți că această afecțiune se tratează corect doar sub supravegherea unui oftalmolog, nu a medicului de familie sau a farmacistului. Chiar și copiii trebuie tratați de un specialist oftalmolog pentru cele mai bune rezultate. Tratamentul aplicat la timp poate vindeca cu succes infecțiile oculare”, avertizează dr. Monica Pop.

Este esențial să se respecte măsurile de igienă și de întreținere adecvată a piscinelor pentru a minimiza riscurile și a proteja sănătatea ochilor în timpul îmbăierilor. De asemenea, consultarea rapidă a unui oftalmolog în cazul apariției simptomelor este crucială pentru diagnostic și tratament corect. Rețineți! Piscinele pot pune sănătatea ochilor în pericol astfel:

Infecții oculare: Piscinele neîngrijite sau cu niveluri inadecvate de clor pot fi un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, virusurilor, paraziților și ciupercilor. Aceste microorganisme pot cauza conjunctivite (infecții ale conjunctivei) sau alte infecții oculare, care pot afecta grav sănătatea ochilor dacă nu sunt tratate corespunzător.

Iritarea ochilor: Substanțele chimice utilizate pentru tratarea apei din piscine, precum clorul, pot irita ochii în cazul unor niveluri ridicate sau utilizări incorecte. Aceasta poate duce la senzație de arsură, înroșire și disconfort ocular.

Expunerea la alți contaminanți: În piscine pot fi prezente și alte substanțe chimice sau particule (cum ar fi cloramina) care, în concentrații ridicate sau în cazul unei expuneri îndelungate, pot afecta sănătatea ochilor.

Reacții alergice: Unele persoane pot dezvolta reacții alergice la substanțele chimice folosite în piscine, ceea ce poate include și simptome oculare precum mâncărime, înroșire sau umflături la nivelul ochilor.

Protecția ochilor este esențială în sezonul estival

Cum să evităm problemele de vedere în zilele f¡erbinţi de vară

Pe timpul verii sănătatea ochilor este supusă unor provocări majore. Căldura excesivă determină ochii să lăcrimeze frecvent și să fie predispuși la iritații, roșeață, mâncărimi sau senzație de arsură. Conjunctivita (inflamația stratului exterior al ochiului), ulciorul (infecția glandelor de la marginea pleoapelor), blefarita (infecție bacteriană sau alergie la produsele cosmetice), arsurile corneei și ale retinei sunt probleme oculare care nu doar că ne pot strica vacanța, dar ne pot afecta vederea permanent. Cum putem preveni problemele de vedere în zilele fierbinți de vară?

În primul rând, nu trebuie să ne expunem la soare la ore nepotrivite, adică între 10:00 și 17:00 în zilele cu temperaturi extrem de ridicate. Și mai ales, nu trebuie să ieșim din casă în timpul zilei fără ochelari de soare și fără să aplicăm creme speciale pe pleoape, cea mai eficientă metodă de protecție a vederii pe timpul verii. Soarele ne afectează atât suprafața ochilor (corneea și conjunctiva), cât și interiorul lor. Cum ne dăm seama dacă ochii noștri sunt afectați de razele UV? Ne confruntăm cu o hipersensibilitate la lumină. Aceasta se manifestă prin dificultate în privirea luminii puternice, senzație de mâncărime la nivelul ochilor, clipire frecventă, ochi înlăcrimați tot mai des, umflarea ochilor, durere la nivel local. Așadar, neîngrijirea și lipsa mijloacelor de protecție a vederii pot avea urmări ireversibile. Neglijența ne poate costa scump. În loc să ne bucurăm cu adevărat de soarele strălucitor, e posibil să ajungem să suferim de la arsuri până la cancer ocular. Multe dintre afecțiunile dezvoltate în arșița verii pot duce la orbire. Studiile arată că majoritatea pacienților cu degenerescență maculară, cancer ocular, arsuri grave ale retinei și corneei sunt persoane care au stat în soare fără să-și protejeze ochii.

Sfatul specialistului: ochelarii de soare se cumpără numai de la optica medicală

Ne putem proteja folosind ochelari de soare cu peste 400 de filtre UV și creme speciale pentru pielea din jurul ochilor. Înainte însă, trebuie să facem o vizită la medicul oftalmolog, singurul care poate să ne recomande lentilele cele mai potrivite. ”Ochelarii trebuie să fie achiziționați numai din centre speciale de optică medicală, nu din piață, de la tarabe sau din marketul de la colțul străzii. Cel mai indicat este să purtăm ochelari cu lentile cenușii (care nu deformează culorile, fiind recomandați chiar și atunci când conducem autoturismul), maro sau verzi. Lentilele maro au capacitatea de a reduce din strălucirea razelor solare, iar cele verzi lasă să treacă lumina folositoare în zilele înnorate. E bine să purtăm ochelari chiar și atunci când cerul e acoperit de nori sau e vânt puternic. Ochii sunt afectați și de umiditatea scăzută din aer”, recomandă oftalmologul Alina Petreanu. Putem folosi și lentile de contact cu protecție UV, de asemenea, la recomandarea medicului specialist. Iar dacă purtăm ochelari de vedere, putem aplica lentile speciale de protecție peste lentilele ochelarilor.

Trucuri pentru o vedere mai bună

l Consumul a cel puțin doi litri de apă pe zi ca să evităm apariția pungilor din zona ochilor;

l Menținerea unei igiene riguroase la nivel local, pentru că vara riscul infecțiilor este mai mare decât în oricare altă perioadă a anului;

l Efectuarea exer­cițiilor fizice pentru îmbu­nătățirea circulației sanguine la nivelul ochilor, cel puțin o dată pe săptămână;

l Aplicarea unei creme cu factor UV pe pleoape la fiecare ieșire din casă. Aceasta ne ferește de cancerul de pleoape;

l Aplicarea de comprese cu ceai din frunze sau flori de silur (recunoscută ca fiind planta ochilor);

l Consumul de morcovi, castraveți, măsline, roșii, varză, ficat, lactate, ouă, cereale, soia, gogoșari, nuci, ardei gras, mere, portocale, pere și pepene galben. Toate acestea stimulează vascularizația, apără corneea, conjunctiva și retina și ne adaptează vederea la condițiile vremii.

S-ar putea sa-ti placa si

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită cu implicare și creativitate. Simpozionul „Mihai Eminescu – Poezie, Filosofie și Moștenire Culturală”, la Liceul „Doamna Chiajna”

Alegătorii din străinătate se pot înregistra online pentru vot

„Dor de Mihai Eminescu”

În Vidra, s-a deschis primul Centru de criză pentru vârstnici

Conferința națională ”Marin Drăcea – promotor al conștiinței forestiere în România”

Etichetat: infectii ochi piscine, sanatatea ochilor vara

Inregistreaza-te la newsletter astazi

Tine pasul! Primiți cele mai recente știri de ultimă oră livrate direct în căsuța dvs. de e-mail.
[mc4wp_form]
Prin înscriere, sunteți de acord cu Termenii și condițiile noastre și acceptați practicile privind datele din Politica noastră de confidențialitate. Vă puteți dezabona în orice moment.
Popescu Carmen iulie 2, 2024
Distribuie acest articol
Facebook TwitterE-mail Print
Distribuie
Articolul precedent Secretul siluetei în premenopauză. Cum să înfrunți schimbările hormonale
Urmatorul articol Încă o premieră – model de bună practică pentru toate județele țării
Lasa un comentariu Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stai conectat

235.3k Urmaritori Ca
69.1k Urmaritori Urmareste
11.6k Urmaritori Pin
56.4k Urmaritori Urmareste
4.4k Urmaritori Urmareste
- Reclame -

Ultimele stiri

Moment istoric la Catedrala Patriarhală
Uncategorized februarie 16, 2025
Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?
Uncategorized ianuarie 30, 2025
Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov
Uncategorized ianuarie 30, 2025
Sărbătoare la Buftea. Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată printr-un spectacol de suflet
Uncategorized ianuarie 30, 2025

S-ar putea sa-ti placa si

Moment istoric la Catedrala Patriarhală

februarie 16, 2025

Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?

ianuarie 30, 2025

Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov

ianuarie 30, 2025

Victoria Industry Fire accelerează expansiunea pe piața echipamentelor și serviciilor de protecție împotriva incendiilor

ianuarie 30, 2025
/Regionalul.ro/

Ziarul Regionalul.ro este produsul unei echipe cu experienţă în presa locală şi naţională, ce îşi propune să informeze în timp util publicul cititor.

Link-uri utile

  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
  • Diverse

Top categorii

  • Actualitate
  • Economie
  • Educatie
  • Justiție
  • Politică
  • Regiuni
  • Religie
  • Sănătate
Adresa Redacție
Comuna Chiajna, sat Rosu
Srada Crinului nr. 41
Județul Ilfov, Romania
Informatii telefonice
Telefon: 0040733226964
Telefon: 0040733226964
Email: office@regionalul.ro
Regionalul - ziar national
Urmareste-ne

© 2022 Regionalul.ro

Removed from reading list

Anula
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Bine, voi trece pe lista albă
Welcome Back!

Sign in to your account

Ti-ai pierdut parola?