Moş Crăciun le-a oferit copiilor comunei Gruiu peste 1.000 de cadouri/
Miercuri, 21 decembrie, de la ora 12.00, la Căminul Cultural ”Ștefan Iordache” din comuna Gruiu, voia bună le-a încălzit sufletele celor prezenți, prin cântece și poezii. Maestrul de ceremonii Nae Alexandru, actor al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” din București, a creat o atmosferă efervescentă presărată cu cele mai frumoase melodii de muzică ușoară și populară, dar și cu tradiționalele colinde. Și așa cum de altfel ne-a obișnuit, primarul Ion Samoilă l-a convins și de această dată pe Moș Crăciun să vină la Gruiu și sub frumosul brad împodobit, să le ofere cadouri tuturor copiilor.
Evenimentul de la Gruiu a fost susținut de Consiliul Județean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, în parteneriat cu Primăria comunei Gruiu.
Prof. Mihaela Murărița, director la Școala Gimnazială Nr. 1 Gruiu, ne-a explicat că Moș Crăciun vine în fiecare an, la toți copiii din comună, ajutat fiind de primarul Ion Samoilă.
”În fiecare an, spiritul Crăciunului este readus copiilor, părinților și bunicilor care participă la serbările pomului de Crăciun, serbări care anul acesta au început cu un spectacol susținut în Biserica din Siliștea Snagovului, în urma parteneriatului dintre școală și biserică. Astfel, 120 de copii au susținut un spectacol în cadrul bisericii, cu datini și obiceiuri românești, colinde și <<capra>>, un obicei adus din Moldova. Copiii au fost premiați și apreciați de comunitatea locală, și au primit cadouri”, ne-a mai spus prof. Mihaela Murărița.
Potrivit aceseia, serbările au continuat în fiecare școală și grădiniță din comuna Gruiu și, de asemenea, Moșul generos a lăsat cadouri. Pentru ei au fost pregătite peste 1.000 de pachete. ”Partea culminantă a fost spectacolul de la Căminul Cultural ”Ștefan Iordache”, unde a urcat pe scenă și Grupul Gruianca, format din elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Gruiu, Școlii Gimnaziale Nr. 2 Lipia și Școlii Gimnaziale Nr. 3 Siliștea, care au susținut un spectacol deosebit.
Copiii s-au implicat în organizarea Târgului de Crăciun
În cadrul spectacolului de la căminul cultural au fost premiați și elevii merituoși, dar și echipa de fotbal susținută de Primăria Gruiu, în cadrul căreia, elevii școlii gimnaziale și elevii din zonă pot beneficia de cursuri, echipamene, antrenamente și cantonamente gratuite. Florin Anton, antrenor la Clubul Stejarul Gruiu a venit cu micii săi sportivi să primească cadourile de la Moș Crăciun. ”Clubul Stejarul Gruiu funcționează de aproximativ 2 ani, cu 35 de copii. Suntem înscriși în competiția AJF, la două categorii de grupe și avem cea mai mare susținere din partea primarului și a Primăriei. Toți copiii sunt legitimați, au primit din partea primăriei treninguri, geci, au fost în cantonamente, au tot echipamentul necesar complet, au bază de antrenament la Siliștea”, ne-a spus antrenorul.
Și, să nu uităm, tot pe 21 decembrie, la căminul cultural s-a organizat Târgul de Crăciun, la sugestia copiilor, care au fost doritori să comunice, să interacționeze cu ceilalți colegi, după doi ani de pandemie și interacțiune online. ”Copiii s-au bucurat acum de reîntâlnirea fizică, au pregătit dulciuri, ornamente de Crăciun și le-au împărțit cu drag. Unii le-au și comercializat, iar din banii strânși la Târgul de Crăciun, elevii vor organiza activități extrașcolare.
Primarul Ion Samoilă a participat, ca de fiecare dată, la toate serbările, începând de sâmbăta trecută și a fost alături de Moș Crăciun când au fost oferite cadourile pregătite cu mare grijă.
”Domnul primar s-a implicat de la începutul serbărilor Pomului de Crăciun și Nașterii Domnului, a pregătit și cadourile care au fost înmânate sâmbătă după amiază copiilor prezenți în biserica de la Siliștea. Domnia sa a participat la toate serbările și a înmânat cu drag cadouri copiilor de la Grădinițele 1, 2, 3 și 4, cărora le-a promis că anul viitor vor învăța într-o clădire nouă, frumoasă, foarte modernă și dotată, comparabilă cu o unitate de învățământ privat. Copiii au fost foarte încântați și entuziasmați că l-au văzut în sfârșit pe Moș Crăciun”, a spus cadrul didactic.
”Spiritul Crăciunului a cuprins și familiile copiilor. Munca de la școală au dus-o acasă, au pregătit împreună cu familiile lor dulciuri, pe care le-au vândut la târg și astfel au putut petrece timp de calitate părinți-copii”, a mai spus prof. Mihaela Murărița.