By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Regionalul - ziar national
  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
    ReligieAfiseaza mai multe
    În Vidra, s-a deschis primul Centru de criză pentru vârstnici
    ianuarie 8, 2025
    Chiajna. Boboteaza a fost o sărbătoare de purificare și binecuvântare, în Parohia Roșu
    ianuarie 8, 2025
    Încă un gest desuflet al părintelui Florin Badea, pentru pacienții Spitalului ”Eftimie Diamandescu”
    ianuarie 8, 2025
    Oraşul Buftea s-a înălţat într-un val de rugăciuni şi mulţumiri
    decembrie 10, 2024
    Pelerinaj impresionant la Parohia Chiajna
    decembrie 10, 2024
  • Anunțuri
Cauta
© 2022 Regionalul.ro
Citind: Iata ce trebuie sa știi despre infecțiile respiratorii în timpul sarcinii
Distribuie
Notificare
Ultimele stiri
Moment istoric la Catedrala Patriarhală
februarie 16, 2025
Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?
ianuarie 30, 2025
Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov
ianuarie 30, 2025
Sărbătoare la Buftea. Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată printr-un spectacol de suflet
ianuarie 30, 2025
Victoria Industry Fire accelerează expansiunea pe piața echipamentelor și serviciilor de protecție împotriva incendiilor
ianuarie 30, 2025
Aa
Regionalul - ziar national
Aa
  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
  • Diverse
Cauta
  • Categorii
    • Regiuni
    • Actualitate
    • Politică
    • Economie
    • Externe
    • Sănătate
    • Religie
    • Anunțuri
    • Diverse
  • Alta sectiune
  • Alte informatii
    • Harta site
Urmareste-ne
  • Contact
  • Articole
  • Complaint
  • Advertise
© 2022 Regionalul.ro
Regionalul - ziar national > Articole > Actualitate > Iata ce trebuie sa știi despre infecțiile respiratorii în timpul sarcinii
ActualitateDiverseEducatieRegiuniSănătate

Iata ce trebuie sa știi despre infecțiile respiratorii în timpul sarcinii

Admin
Admin ianuarie 18, 2023
Incarcat 2023/01/24 at 4:27 PM
Distribuie
9 Min Citire
Distribuie

 Numai medicul specialist îți poate recomanda tratament medicamentos indiferent de tipul infecției contractate 

 Gripa poate crește riscul de anomalii sau al nașterii premature

 Infecția cu SARS-CoV-2 poate duce la pierderea sarcinii

 Se impune consultul de urgență la medicul ginecolog, încă de la primele simptome

Femeile însărcinate trec prin modificări imunologice și fiziologice care le pot face mai predispuse la infecțiile respiratorii, inclusiv la răceală, gripă și SARS-CoV-2. În condițiile în care, multe dintre tratamente sunt interzise acestor paciente, riscul ca ele să dezvolte  forme severe de boală este mai crescut decât la femeile de vârstă reproductivă care nu sunt însărcinate. Cum numărul de cazuri de gripă, COVID-19 și răceală este tot mai ridicat, specialiștii în obstetrică-ginecologie ne explică, în cele ce urmează, tot ce trebuie să știe femeia însărcinată despre virusurile care dau infecțiile respiratorii. 

Răceala este o infecție virală care se poate transmite prin contact cu o persoană infectată. Organismul depune mai mult efort pentru a se adapta cu noile schimbări realizate de concepție și din păcate, acest lucru duce la o sensibilitate crescută a femeilor gravide la boli. Dacă ești în primele 12 săptămâni, o febră de peste 38,5 grade
Celsius poate determina oprirea din evoluție a sarcinii sau diverse malformații ale bebelușului. După ce treci de aceste săptămâni, infecțiile în gât sau în nas pe care le poți contracta în timpul răcelii afectează de asemenea bebelușul. “În timpul sarcinii simptomele persistă mai mult decât în mod normal și pot deveni o amenințare pentru mamă și copil în cazul în care apar complicații. Viitoarele mame trebuie să fie atente la alimentație și să se ferească de medicamentele care pot afecta dezvoltarea normală a fătului. Simptomele unei răceli ușoare pot varia de la nas înfundat sau rinoree, durere în gât puternică, durere ușoară de urechi , strănut, tremurături, tuse, dureri de cap, oboseală până la frisoane, transpirație și febră peste 39 de grade în cazul unei răceli severe. Vizita la medic este obligatorie pentru a te asigura că răceala nu se dezvoltă într-o infecție mai gravă. Trebuie reținut însă, febra este un mecanism de apărare a sistemului imunitar, de aceea hidratarea este extrem de importantă în perioadele de răceală. Prin transpirație se elimină toxinele din organism, deci este un alt proces natural de autovindecare”, explică dr. Silviu Istoc, medic specialist obstetrică-ginecologie Medicover.

Ce faci dacă răcești în sarcină?

Odihna reprezintă cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru corpul tău (și pentru copilul tău), atunci când ești răcită. Organismul tău poate lupta împotriva infecțiilor mai bine atunci când este odihnit.

Hidratarea este esențială mai ales atunci când ești răcită. Este nevoie să bei cel puțin 8 pahare cu apă, suc de fructe fără zahăr sau ceai de plante pe zi și lămâie care poate calma și o eventuală durere în gât.

Gargara cu apă sărată are și ea rolul de a reduce durerile, umflăturile, elimină mucusul și calmează senzația de iritare adesea simțită în timpul bolii.

În plus alimentația bogată în fructe și legume poate grăbi procesul de vindecare. Dacă simți că nu ai poftă de mâncare încearcă să consumi cinci sau șase mese mici pe parcursul zilei începând cu alimente simple, cum ar fi sucuri stoarse și supe preparate în casă alături de pâine integrală. De asemenea, este foarte important să consumi alimente care luptă împotriva infecției precum: banane, afine, morcovi, chilli, merișoare, hrean, ceapă și alimente ce conțin vitamina C. Atunci când răcim, în corp apare o lipsa de vitamine, în special de vitamină C, deci trebuie să te alimentezi cu fructe și legume, ideal în stare crudă. Pentru că-i sunt prea bine știute virtuțile de vitaminizat excepțional este recomandat consumul zilnic de cătină.

Ceaiurile naturale reprezintă un remediu ce ajută la desfundarea sinusurilor congestionate. Poți încerca un tratament naturist: pui câteva picături de arbore de ceai, mentă sau ulei de eucalipt esențial într-un bol cu apă foarte fierbinte, te așezi cu fața deasupra vasului și te acoperi cu un prosop pe cap.

În ceea ce privește medicamentele, acestea pot fi prescrise doar de medic. “Anumite medicamente pot afecta fătul. Recomand cu strictețe un consult de specialitate înainte de consumarea oricărui medicament. Cele mai multe antihistaminice, decongestionantele și siropuri de tuse nu ar trebui să fie luate atunci când o femeie este însărcinată, cu excepția cazului în care acestea au fost prescrise de medic. De obicei, nu au fost testate reacțiile la femei gravide și pot avea efecte secundare, periculoase pentru copil. În cele mai multe cazuri, este bine să iei preventiv paracetamol (acetaminofen) pentru dureri minore. Dar viitoarele mamici trebuie să evite ibuprofenul și aspirina. Acestea au fost testate și au prezentat efecte negative pentru sistemul nervos al bebelușului. Multe antibiotice sunt sigure în timpul sarcinii, dar, de asemenea, unele nu sunt. Dacă nu ești sigură, discută cu medicul și asigură-te că faci ceea ce este bine pentru sănătatea ta, dar și a fătului. Cel mai important lucru de făcut este să urmezi instrucțiunile pentru administrarea medicamentului. Dacă nu apar complicații în perioada răcelii sau a gripei, există însă o serie de remedii naturiste care pot fi încercate acasă”, adaugă dr. Istoc.

Cum te îngrijești să nu mai răcești?

Lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a evita răceala și gripa în timpul sarcinii rămân neschimbate indiferent dacă ești însărcinată sau nu. O dietă echilibrată, exerciții fizice regulate și o igienă corespunzătoare sunt cele mai bune metode prin care îți crești imunitatea și te protejezi de o potențială răceală. “Recomand evitarea atingerii ochilor, a nasului și a gurii și păstrarea distanței față de persoanele care prezintă simptome de răceală evidente. De asemenea, recomand consumul de vitamină C naturală din citrice întregi sau suc natural, tocmai pentru că ajută la întărirea sistemului imunitar”, mai spune dr. Silviu Istoc.

Cum îți dai seamă că ești răcită și nu ai gripă? 

Gripa este o infecție respiratorie acută, contagioasă, determinată de virusurile Influenza A, B și C. Dintre acestea, doar Influenza A și B pot determina o patologie semnificativă din punct de vedere clinic. Așadar, spre deosebire de răceală, gripa la femeia însărcinată poate genera apariția multor complicații. “Totuși, este important să distingi gripa de răceală, deoarece gripa în sarcină poate pune probleme fătului. Aceasta apare brusc și se manifestă mai sever decât răceala. Gripa trebuie luată foarte în serios, deoarece poate crește riscul de anomalii de dezvoltare ale fătului, constatate la naștere și naștere prematură. Dacă ai următoarele simptome, este recomandat să mergi urgent la medic: dificultăți respiratorii, durere în piept, amețeli, confuzie, sângerări vaginale, vărsături grave, febră care nu scade, mișcări fetale reduse. Dacă te vaccinezi antigripal în săptămânile 27-36 de sarcină, se reduce semnificativ riscul de infecție, precum și de apariție a complicațiilor”, avertizează specialiștii Clinicii Regina Maria.

Doctors don’t always suggest that pregnant women get flu shots, which may account for the relatively low vaccination rates.
Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5, Sectorul 6

S-ar putea sa-ti placa si

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită cu implicare și creativitate. Simpozionul „Mihai Eminescu – Poezie, Filosofie și Moștenire Culturală”, la Liceul „Doamna Chiajna”

Alegătorii din străinătate se pot înregistra online pentru vot

„Dor de Mihai Eminescu”

În Vidra, s-a deschis primul Centru de criză pentru vârstnici

Conferința națională ”Marin Drăcea – promotor al conștiinței forestiere în România”

Etichetat: Gripa trebuie luată foarte în serios, mișcări fetale reduse, naștere prematură, simptome

Inregistreaza-te la newsletter astazi

Tine pasul! Primiți cele mai recente știri de ultimă oră livrate direct în căsuța dvs. de e-mail.
[mc4wp_form]
Prin înscriere, sunteți de acord cu Termenii și condițiile noastre și acceptați practicile privind datele din Politica noastră de confidențialitate. Vă puteți dezabona în orice moment.
Admin ianuarie 18, 2023
Distribuie acest articol
Facebook TwitterE-mail Print
Distribuie
Articolul precedent In plina alerta de epidemie în Romania,
Urmatorul articol Protecția Animalelor- CJ Ilfov face foarte bine ceea ce face!
Lasa un comentariu Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stai conectat

235.3k Urmaritori Ca
69.1k Urmaritori Urmareste
11.6k Urmaritori Pin
56.4k Urmaritori Urmareste
4.4k Urmaritori Urmareste
- Reclame -

Ultimele stiri

Moment istoric la Catedrala Patriarhală
Uncategorized februarie 16, 2025
Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?
Uncategorized ianuarie 30, 2025
Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov
Uncategorized ianuarie 30, 2025
Sărbătoare la Buftea. Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată printr-un spectacol de suflet
Uncategorized ianuarie 30, 2025

S-ar putea sa-ti placa si

Moment istoric la Catedrala Patriarhală

februarie 16, 2025

Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?

ianuarie 30, 2025

Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov

ianuarie 30, 2025

Victoria Industry Fire accelerează expansiunea pe piața echipamentelor și serviciilor de protecție împotriva incendiilor

ianuarie 30, 2025
/Regionalul.ro/

Ziarul Regionalul.ro este produsul unei echipe cu experienţă în presa locală şi naţională, ce îşi propune să informeze în timp util publicul cititor.

Link-uri utile

  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
  • Diverse

Top categorii

  • Actualitate
  • Economie
  • Educatie
  • Justiție
  • Politică
  • Regiuni
  • Religie
  • Sănătate
Adresa Redacție
Comuna Chiajna, sat Rosu
Srada Crinului nr. 41
Județul Ilfov, Romania
Informatii telefonice
Telefon: 0040733226964
Telefon: 0040733226964
Email: office@regionalul.ro
Regionalul - ziar national
Urmareste-ne

© 2022 Regionalul.ro

Removed from reading list

Anula
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Bine, voi trece pe lista albă
Welcome Back!

Sign in to your account

Ti-ai pierdut parola?