Unitatea de învățământ și-a propus achiziționarea de panouri fotovoltaice, o tablă interactivă și o imprimantă performantă
Luni, pe 18 decembrie 2023, Școala Gimnazială Nr. 1 din Dobroești a organizat, la Sala Sporturilor „Unirea” din localitate, Târgul de Crăciun ”Împreună pentru școala noastră”, în colaborare cu Asociația Narada. ”Împreună vrem să creăm un viitor durabil prin transformarea școlii noastre într-o școală sustenabilă, de aceea avem nevoie de panouri fotovoltaice care ne vor ajuta să reducem factura la curentul electric, dar și amprenta de carbon. De asemenea, viitorul înseamnă și tehnologie digitală. Avem nevoie de o tablă interactivă care va îmbunătăți calitatea actului educațional și de o imprimantă performantă”, au precizat reprezentanții unității școlare.
”Cu bucurie și satisfacției vă împărtășesc câteva gânduri despre acest eveniment care a unit întreaga comunitate, creând atmosfera magică a Sărbătorilor de Iarnă. A fost pentru noi un moment special de bucurie, de efort, de energie pozitivă, de angajament colectiv, de implicare. Împreună am creat un eveniment care a adus zâmbete pe fețele celor prezenți, emoție în suflet și o amintire demnă de păstrat în inimile noastre, ale tuturor. (…) Pe parcursul desfășurării spectacolului caritabil, emoția a coborât peste toată suflarea prezentă în Sala Sporturilor. A fost o zi de neuitat! Ne-am încărcat cu energia bună a voluntarilor, a partenerilor de la Narada, cărora le mulțumesc pentru tot sprijinul acordat, dar și a vizitatorilor care ne-au călcat pragul. Mulțumesc doamnei director, Diana Nechita, pentru încrederea acordată, dar și echipei care a făcut ca acest târg să fie un succes. Mulțumesc colegilor de la creșă, grădiniță și școală pentru eforturile depuse și pentru dedicarea de care au dat dovadă! Mulțumesc minunaților elevi care au demonstrat cât sunt de creativi, talentați, harnici și cu abilități antreprenoriale deja formate, pregătiți pentru un viitor de succes! Mulțumesc părinților și bunicilor care ne-au fost alături! Mulțumesc sponsorilor, administrației locale – primarului Valentin Laurențiu Condu și viceprimarului Valentin Enculescu, consilierilor locali Ivan Florin Brăduț, Enculescu Alexandru. Mii de mulțumiri familiei Mihalea – Nina și Iliuță, pentru sprijin, dar și familiei Minciună – pentru sponsorizare și implicare! Mulțumesc, doamnei profesoare Luciana Merrouche Valotoivon Ville, pentru minunatele decorațiuni realizate împreună cu familia! Mulțumesc tuturor celor implicați! Am demonstrat că împreună putem face lucruri frumoase și putem scrie pagini minunate”, a comentat la finalul evenimentului Mirela Florentina Tane.
Spectacol, tombolă, licitație, pentru strângerea fondurilor necesare
Târgul de Crăciun ”Împreună pentru școala noastră”, din Dobroești, a cuprins, așadar, standuri cu vânzare de produse realizate de elevii școlii, dar și produse oferite de sponsori, un spectacol caritabil pregătit de copii, dar și o licitație de tricouri oferite de Alexandra Ghiță, membră a echipei de baschet a României, un exemplu de dăruire și perseverență în sport. Alexandra a fost eleva școlii din Dobroești și a dorit să se alăture demersului de strângere a unei sume de bani din care unitatea de învățământ să achiziționeze ulterior cele necesare dezvoltării unor condiții mai bune de educație.
Și, tot în cadrul târgului a fost organizată o tombolă cu premii atractive – vouchere pentru pizza, pentru frizerie, masaj de relaxare, manichiură, masaj facial, pensat sau epilare, aparatură de bucătărie, dar și pentru un zbor introductiv cu avionul.
”Fără educaţie nu avem nicio şansă de evoluţie şi doar de felul în care au acces copiii noştri astăzi la educaţie depinde viitorul nostru de mâine”, a comentat Raluca Jianu, CEO al organizaţiei Narada, la finele anului trecut, într-un interviu exclusiv acordat ziarului BURSA. Potrivit acesteia, şcoala nu poate face faţă singură tuturor provocărilor pe care le au elevii din România, fiind nevoie de sprijinul comunităţilor din jurul lor, de programe ce pun accentul pe dezvoltarea socio-emoţională a elevilor, de consilieri educaţionali şi de un număr cât mai mare de psihologi şcolari. „Până la finalul anului 2030, ne-am propus obiectivul de a ajunge la 500.000 de copii, care reprezintă motorul ce poate genera transformarea în educaţie”, mai spunea directorul Narada.