”Pantelimonul este orașul sportului în aer liber! (…) Am fost și eu sportiv de performanță, de aceea știu că beneficiile pe care sportul le oferă calității vieții sunt inegalabile! Voi susține întotdeauna sportul pentru că știu cât de mare nevoie este pentru educație, disciplină și obiceiuri sănătoase pentru copiii noștri. M-am bucurat nespus să văd la Start-ul concursului ”Ziua B”, peste 1.500 de copii și familii care au ales să își petreacă ziua de sâmbătă în aer liber, în pădurea orașului nostru! Felicitări tuturor participanților și felicitări părinților care își educă copiii să fie activi și să iubească mișcarea și sportul!”, a transmis primarul Marian Ivan, un înfocat susținător al oricărui sport care implică participarea copiilor sau adulților din localitate și nu numai.
1.500 de rideri s-au bucurat de escapadă în mijlocul naturii, experiențe inedite și prietenie
Pentru ”Ziua B”, încă de pe 4 aprilie organizatorii anunțau că toate cele 1.500 de locuri atribuite pentru participanți s-au epuizat, așadar, evenimentul din 6 aprilie se preconiza a fi unul de succes, la fel ca și edițiile anterioare. ”Escapadă în mijlocul naturii, experiențe inedite și prietenie” au fost ingredientele anunțate de organizatori înaintea Start-ului ”în valuri”.
Pe traseul KIDS, 7 km, cu o configurație în premieră la această ediție, au pedalat copii cu vârste sub 13 ani, începători, care au putut fi însoțiți de adulți. Traseul scurt – de 16 km – a fost, de asemenea, dedicat copiilor sub 13 ani, rideri mai bine pregătiți, dar totuși nu suficient de antrenați pentru a participa la traseul standard. Aici s-a concurat pe categorii de vârstă 5-7, 8-10 și 11-13, fete și băieți, dar au fost disponibile și înscrieri amatori Open, de asemenea, feminin și masculin. Traseul standard a avut 40 km, destinat participanților de peste 14 ani, cursele disponibile fiind cele de masculin nivel elite – 15-18 ani si +19, masculin nivel 1 pentru +14 ani, masculin nivel 2, masculin nivel 3 și masculin nivel 4 – categoriile de vârstă 14-18 ani, 19-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50-59 ani și +60 ani, feminin nivel elite – 15-18 ani și +19, feminin nivel 1 pentru +14 ani, feminin nivel 2, feminin nivel 3 și feminin nivel 4 – categoriile de vârstă 14-29 ani, 30-39 ani și +40 ani.
E-Bike, tot pe 40 de km, a fost traseul destinat participanților peste 14 ani care au luat Start-ul pe biciclete electrice. Aici nu s-au luat în considerare categorii de vârstă sau nivelurile de pregătire ale riderilor.
Familiile de minim 3 persoane – doi părinți și un copil sau un părinte și doi copii – au beneficiat de un discount de 25% la încriere și, cum precizam anterior, rezidenții orașului Pantelimon s-au putut înscrie gratuit.
La finalul evenimentului, toți participanții la curse au intrat automat în tombola pregătită de organizatori. ”Ziua B” a avut 2 extrageri la tombolă: după festivitatea de premiere a curselor pentru copii (sub 13 ani) și după festivitatea de premiere a curselor pentru adulți (+14 ani). Premiile oferite pentru tombola adulților au fost un ciclocomputer GPS Garmin EDGE, o bicicletă MTB Full Suspension AM, un costum de ciclim, cinci Muse White Magnum 1.5 L, un pachet produse oferite de GoldNutrition România și un kit conversie tubeless, iar copiii au câștigat dintre premiile următoare – un Trainer Tacx Boost, un costum de ciclim, o ședință de antrenament MTB Academy, un pachet produse oferite de GoldNutrition România, un set mănuși Cube, un Multitool stonefeet sau două kit-uri conversie tubeless.
Organizarea evenimentului a fost una excepțională, ca de fiecare dată. Start-ul s-a dat de lângă pădure, zona străzii George Țărnea din Pantelimon, perfectă pentru evadare în natură. Participanții au avut aici la dispoziție parcare auto, race office – pentru ridicarea kit-urilor de concurs, asistență medicală cu ambulanță, asistență mecanică disponibilă la corturile Decathlon și BikeXpert, masaj post-cursă oferit de experți kinetoterapeuți, zone de alimentare și aparate cu presiune pentru spălarea bicicletelor la finalul cursei.
Traseele au fost marcate corespunzător, cu benzi și vopsea pe bază de cretă, iar numeroși voluntari au oferit toate indicațiile necesare celor care se mai rătăceau pe traseu. Au existat, de asemenea, puncte de alimentare/hidratare – apă, fructe, glucoză, băutură izotonică etc – și pe traseu la km. 3,5, 11, 14, 27 și 36.