By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Regionalul - ziar national
  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
    ReligieAfiseaza mai multe
    În Vidra, s-a deschis primul Centru de criză pentru vârstnici
    ianuarie 8, 2025
    Chiajna. Boboteaza a fost o sărbătoare de purificare și binecuvântare, în Parohia Roșu
    ianuarie 8, 2025
    Încă un gest desuflet al părintelui Florin Badea, pentru pacienții Spitalului ”Eftimie Diamandescu”
    ianuarie 8, 2025
    Oraşul Buftea s-a înălţat într-un val de rugăciuni şi mulţumiri
    decembrie 10, 2024
    Pelerinaj impresionant la Parohia Chiajna
    decembrie 10, 2024
  • Anunțuri
Cauta
© 2022 Regionalul.ro
Citind: Cum adaptăm rețetele preparatelor tradiționale?
Distribuie
Notificare
Ultimele stiri
Moment istoric la Catedrala Patriarhală
februarie 16, 2025
Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?
ianuarie 30, 2025
Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov
ianuarie 30, 2025
Sărbătoare la Buftea. Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată printr-un spectacol de suflet
ianuarie 30, 2025
Victoria Industry Fire accelerează expansiunea pe piața echipamentelor și serviciilor de protecție împotriva incendiilor
ianuarie 30, 2025
Aa
Regionalul - ziar national
Aa
  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
  • Diverse
Cauta
  • Categorii
    • Regiuni
    • Actualitate
    • Politică
    • Economie
    • Externe
    • Sănătate
    • Religie
    • Anunțuri
    • Diverse
  • Alta sectiune
  • Alte informatii
    • Harta site
Urmareste-ne
  • Contact
  • Articole
  • Complaint
  • Advertise
© 2022 Regionalul.ro
Regionalul - ziar national > Articole > Actualitate > Cum adaptăm rețetele preparatelor tradiționale?
ActualitateDiverseSănătateultima ora

Cum adaptăm rețetele preparatelor tradiționale?

Popescu Carmen
Popescu Carmen aprilie 30, 2024
Incarcat 2024/04/30 at 12:09 PM
Distribuie
3 Min Citire
Distribuie

Organizarea dietetică a meselor festive de Paște presupune adaptări ale rețetelor tradiționale de sărbătoare care au mai puține calorii și un profil nutrițional mai bun, mai puține grăsimi saturate, mai multe fibre, mai puține glucide simple. Desigur, este important să ținem cont și de aportul caloric al alimentelor pe care le consumăm la masele festive, deoarece numărul caloriilor diferă de la un preparat specific la altul. Iată câteva sfaturi despre alternativele optime de consum, oferite de nutriționistul Cori Grămescu!

Înlocuim friptura tradițională de miel cu cotletele de miel la grătar sau cuptor

O alternativă mai dietetică și la fel de gustoasă, cel puțin, o putem obține gătind cotletele de miel sau French-rack de miel, adică bucata întreagă de opt costițe cu mușchiuleț pe ele. Este o carne de pe care a fost eliminată grăsimea aparentă și care se gătește foarte simplu la cuptor sau airfryer, împreună cu condimente specifice. Astfel, scutiți practic caloriile din grăsimea aflată la suprafața cărnii și pe cele din uleiul adăugat în tavă, ceea ce face ca alternativa de cotletele să fie o opțiune mai bună din punct de vedere nutrițional. O puteți servi cu un dressing de muștar Dijon și salată verde, combinație care ușurează digestia.

Înlocuim drobul de miel cu drobul din ficat de curcan și multă verdeață

O versiune mai sănătoasă – ficatul fiert de curcan se taie bucățele mici, se pun 5-6 legături de verdeață (ceapă verde, pătrunjel), se adaugă 4 ouă, sare și piper și se coace în formă tapetată cu hârtie pergament. Este o alternativă foarte gustoasă la un preparat destul de greu de digerat în forma lui tradițională și aportul mare de condimente și verdeață ușurează digestia și scade semnificativ caloriile consumate.

 Pregătim ciorbă grecească în loc de ciorbă românească

Puteți înlocui acesta rețetă clasică pe bază de legume călite și smântână cu o versiune mai ușoară de ciorbă grecească de miel, magiritsa, în care smântâna este înlocuită cu sosul din lămâie și gălbenuș de ou.

 Înlocuim pasca tradițională cu pasca fără blat, îndulcită cu ștevia

Alternativa este cea de pască fără aluat (un fel de cheesecake, la bază) făcută cu cremă de brânză light și brânză slabă de vaci, ouă, îndulcitor pe bază de stevia și astfel se reduc mai bine de jumătate din caloriile acestui preparat tradițional, fără însă a sacrifica bucuria de a mânca ceva bun.

Distribuiți consumul de calorii pe parcursul întregii zile și să evitați excesul într-o singură masă. Este important să acordați atenție porțiilor consumate și să vă bucurați de preparatele de Paște într-un mod echilibrat și sănătos. De asemenea, este indicat să beți apă și să includeți în alimentație și opțiuni sănătoase, precum legumele proaspete și fructele.

Casserole of cottage cheese with raisins

S-ar putea sa-ti placa si

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită cu implicare și creativitate. Simpozionul „Mihai Eminescu – Poezie, Filosofie și Moștenire Culturală”, la Liceul „Doamna Chiajna”

Alegătorii din străinătate se pot înregistra online pentru vot

„Dor de Mihai Eminescu”

În Vidra, s-a deschis primul Centru de criză pentru vârstnici

Conferința națională ”Marin Drăcea – promotor al conștiinței forestiere în România”

Etichetat: alternative dietetice preparate pentru masa de paste, alternative sanatoase mancare traditionala

Inregistreaza-te la newsletter astazi

Tine pasul! Primiți cele mai recente știri de ultimă oră livrate direct în căsuța dvs. de e-mail.
[mc4wp_form]
Prin înscriere, sunteți de acord cu Termenii și condițiile noastre și acceptați practicile privind datele din Politica noastră de confidențialitate. Vă puteți dezabona în orice moment.
Popescu Carmen aprilie 30, 2024
Distribuie acest articol
Facebook TwitterE-mail Print
Distribuie
Articolul precedent Cupa Federației Ecvestre Române și Marele Premiu al Județului Ilfov la călărie, la a doua ediție
Urmatorul articol Principii de bază pentru a ne putea bucura de mesele festive
Lasa un comentariu Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stai conectat

235.3k Urmaritori Ca
69.1k Urmaritori Urmareste
11.6k Urmaritori Pin
56.4k Urmaritori Urmareste
4.4k Urmaritori Urmareste
- Reclame -

Ultimele stiri

Moment istoric la Catedrala Patriarhală
Uncategorized februarie 16, 2025
Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?
Uncategorized ianuarie 30, 2025
Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov
Uncategorized ianuarie 30, 2025
Sărbătoare la Buftea. Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată printr-un spectacol de suflet
Uncategorized ianuarie 30, 2025

S-ar putea sa-ti placa si

Moment istoric la Catedrala Patriarhală

februarie 16, 2025

Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?

ianuarie 30, 2025

Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov

ianuarie 30, 2025

Victoria Industry Fire accelerează expansiunea pe piața echipamentelor și serviciilor de protecție împotriva incendiilor

ianuarie 30, 2025
/Regionalul.ro/

Ziarul Regionalul.ro este produsul unei echipe cu experienţă în presa locală şi naţională, ce îşi propune să informeze în timp util publicul cititor.

Link-uri utile

  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
  • Diverse

Top categorii

  • Actualitate
  • Economie
  • Educatie
  • Justiție
  • Politică
  • Regiuni
  • Religie
  • Sănătate
Adresa Redacție
Comuna Chiajna, sat Rosu
Srada Crinului nr. 41
Județul Ilfov, Romania
Informatii telefonice
Telefon: 0040733226964
Telefon: 0040733226964
Email: office@regionalul.ro
Regionalul - ziar national
Urmareste-ne

© 2022 Regionalul.ro

Removed from reading list

Anula
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Bine, voi trece pe lista albă
Welcome Back!

Sign in to your account

Ti-ai pierdut parola?