Virtuțile terapeutice ale fructelor
Vitamina A – bună pentru vedere, vitamina A ne protejează și pielea, mucoasele și totodată, ne asigură buna funcționare a sistemului nervos.
Vitamina C – este ideală în zilele cu schimbări bruște de temperatură, la trecerea de la frig la cald sau invers. Aceasta ne întărește sistemul imunitar, inhibă dezvoltarea tumorilor și îi asigură organismului nostru rezistența de care are nevoie să lupte contra infecțiilor, fiind un remediu excelent pentru infecțiile respiratorii de sezon.
Calciu – constituie un remediu excelent pentru demineralizarea osoasă, ne protejează inima care este destul de solicitată la revenirea în activitate după zilele libere de Sărbători, ne asigură buna funcționare a mușchilor, ne crește rezistența oaselor și previne coagularea sângelui.
Fier – ne ajută să prevenim anemia, stările de oboseală și ne protejează ficatul, măduva, stomacul și splina.
Fosfor – ne reglează bătăile inimii, ne întărește oasele, dantura și ne ajută să evităm bolile renale.
Fibre – sunt eficiente în menținerea activității normale a sistemului digestiv. Fibrele din portocale ne ajută să avem o digestie bună și să prevenim dereglările de tranzit intestinal care pot să ne dea bătăi de cap după excesele culinare de la mesele festive de Paște.
Magneziu – este vital pentru prevenirea osteoporozei crescând rezistența masei osoase, dar cel mai important este faptul că ne menține ritmul cardiac normal, ne scade tensiunea, ne ține departe de diabet, ne asigură un somn liniștit și ne ajută să combatem durerile de cap care ne pot afecta în această perioadă.
Dieta cu portocale pentru slăbit
Pentru că ne dorim să arătăm la fel de bine ca înaintea Sărbătorilor Pascale, este momentul să începem un regim de detoxifiere a organismului. Dieta cu portocale este o metodă foarte bună de eliminare a toxinelor din organism. Astfel, vom scăpa mai ușor și de kilogramele nedorite pe care le-am acumulat în zilele în care ne-am răsfățat cu deliciile din farfurie.
Ziua 1
La fiecare masă de peste zi, consumăm doar portocale cu trei felii de pâine.
Ziua a 2-a
La micul dejun – consumăm un iaurt mic, degresat și adăugăm peste el o portocală cu puțin suc de lămâie;
La prânz – pregătim o salată de portocale din: una-două portocale, o ceapă roșie, două smochine, o linguriță de ulei de măsline și busuioc;
La cină – mănâncăm o felie de pâine integrală cu semințe, unt și o portocală.
Cura cu suc de portocale pentru o inimă sănătoasă
Pentru sănătatea inimii, putem să preparăm un suc de portocale diluat cu apă, în părți egale (câtă cantitate de suc, tot atâta de apă) și îndulcit cu miere de albine. Bem sucul pe parcursul unei zile, din două în două ore, de la 08:00 dimineața la 08:00 seara. Sucul de portocale ne va proteja inima, fiind indicat în special în zilele în care suntem suprasolicitați la muncă, acasă etc.