By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Regionalul - ziar national
  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
    ReligieAfiseaza mai multe
    În Vidra, s-a deschis primul Centru de criză pentru vârstnici
    ianuarie 8, 2025
    Chiajna. Boboteaza a fost o sărbătoare de purificare și binecuvântare, în Parohia Roșu
    ianuarie 8, 2025
    Încă un gest desuflet al părintelui Florin Badea, pentru pacienții Spitalului ”Eftimie Diamandescu”
    ianuarie 8, 2025
    Oraşul Buftea s-a înălţat într-un val de rugăciuni şi mulţumiri
    decembrie 10, 2024
    Pelerinaj impresionant la Parohia Chiajna
    decembrie 10, 2024
  • Anunțuri
Cauta
© 2022 Regionalul.ro
Citind: Comuna Dragomirești-Vale susține învățământul de elită
Distribuie
Notificare
Ultimele stiri
Moment istoric la Catedrala Patriarhală
februarie 16, 2025
Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?
ianuarie 30, 2025
Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov
ianuarie 30, 2025
Sărbătoare la Buftea. Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată printr-un spectacol de suflet
ianuarie 30, 2025
Victoria Industry Fire accelerează expansiunea pe piața echipamentelor și serviciilor de protecție împotriva incendiilor
ianuarie 30, 2025
Aa
Regionalul - ziar national
Aa
  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
  • Diverse
Cauta
  • Categorii
    • Regiuni
    • Actualitate
    • Politică
    • Economie
    • Externe
    • Sănătate
    • Religie
    • Anunțuri
    • Diverse
  • Alta sectiune
  • Alte informatii
    • Harta site
Urmareste-ne
  • Contact
  • Articole
  • Complaint
  • Advertise
© 2022 Regionalul.ro
Regionalul - ziar national > Articole > Actualitate > Comuna Dragomirești-Vale susține învățământul de elită
ActualitateEducatieRegiuni

Comuna Dragomirești-Vale susține învățământul de elită

Peste 110 liceeni s-au întrecut la două olimpiade naţionale de tehnologii Liceul Tehnologic ,,Vintilă Brătianu“, din Dragomirești-Vale, a găzduit, în perioada 10-14 aprilie 2023, două olimpiade naționale din aria curriculară Tehnologii, domeniile Electric, Electrotehnic, Electromecanic și respectiv Electronică, Automatizări, Telecomunicații, un eveniment la care au participat peste 110 elevi din 34 de județe.

Popescu Carmen
Popescu Carmen aprilie 19, 2023
Incarcat 2023/04/18 at 6:05 PM
Distribuie
13 Min Citire
Distribuie

Inspectorul școlar general al IȘJ Ilfov, prof. Adriana Stoica, a subliniat că la evenimentul organizat la Dragomirești-Vale au venit cei mai buni elevi din țară la discipinele din aria curriculară Tehnologii, ocazie cu care i-a felicitat pentru rezutatele obținute și le-a urat succes la etapa națională. ”Să câștige cei mai buni dintre cei mai buni”, a spus prof. Adriana Stoica, la festivitatea de deschidere.

”Intrate în conștiința generațiilor de profesori și elevi, olimpiadele școlare reprezintă încununarea unei activități îndelungate, perseverente în care profesorul dăruiește, iar elevul dobândește. Organizarea etapei naționale a olimpiadelor din aria curriculară Tehnologii, domeniul electric și electronic, nivel liceal, în perioada 10-14 aprilie 2023, reprezintă o nouă provocare, dar și un context onorant pentru județul Ilfov, pentru IȘJ Ilfov și pentru întreg învățământul ilfovean. Sun­tem conștienți că utili­zarea echipamentelor electrice și electronice este eficientă în facilitarea proceselor de învățare și elevii devin mai implicați în procesul cunoașterii și sunt mai interesați să își dezvolte baza de cunoștințe, pentru că învață într-un mod activ, angajat și implicat”, a spus prof. Adriana Stoica.

Deputatul George Tuță le-a mărturisit celor prezenți că în urmă cu 25 de ani a participat la o olimpiadă, la fizică, în clasa a șaptea, dar a greșit circuitele și a ieșit fum din instalație. ”Acolo s-a terminat exeperiența mea cu Olimpiada de Fizică. Dar ce trebuie să învățați de aici sunt două sfaturi pe care îmi permit să vi le dau. Primul e învățați, nu vă opriți niciodată! Să știți că educația nu se termină după ce ați terminat școala și facultatea. Eu, în Parlamentul României, învăț și lucruri chiar din temele olimpiadei dvs și anume automatizarea. Sunt președintele Comisiei de Automatizare și Viitorul Muncii. Lucrurile acestea sunt puse împreună pentru al doilea sfat pe care îmi permit să vi-l dau: să rămâneți curioși și să vă întrebați ce se poate întâmpla. Se spune că, de multe ori, viitorul poți să îl prezici, doar dacă începi să îl construiești. De asta și noi în Parlament ne întrebăm care sunt obstacolele de astăzi, pe care le avem cu toții de trăit, ca viața de mâine să fie mai bună. Ca meseriile din 2030 care încă nu sunt inventate să le puteți accesa voi”, a spus deputatul.

”Să ne creștem performanțele, și să contribuim la dezvoltarea comunităților”

”Astăzi, sărbătorim suc­cesul! Sărbătorim realizările și potențialul tuturor participanților la acest concurs de elită. Pentru că Olimpiada este, cu siguranță, o confruntare a elitelor”, a spus primarul Gheorghe Socol, la festivitatea de deschidere a Etapei Naționale a Olimpiadei de Tehnologii. ”Este totodată și o oportunitate de a demonstra spiritul competitiv. De a pune în lumină talentul și munca grea a tuturor celor implicați. Olimpiada nu înseamnă doar o ocazie de a câștiga medalii și premii, ci este mai mult de atât. Este o experiență din care să învățăm să devenim și mai buni, să ne creștem performanțele și să contribuim la dezvoltarea comunităților în care alegem să trăim, indiferent de rezultatele finale ale concursului de astăzi. Stimați profesori sunteți deschizătorii de drumuri pentru fiecare elev pe care îl îndrumați. Sunteți cei care îi descoperiți, cei care le recunosc talentele și cei care îi stimulați să se dezvolte și să îmbrățișeze dorința de cunoaștere. Munca și devotamentul dumneavoastră se reflectă în performanțele elevilor, ca răsplată a eforturilor pe care le depuneți în fiecare zi!”, a spus edilul. Adresându-se elevilor, acesta a precizat că ei sunt elita, cei mai buni reprezentanți ai acestui domeniu din comunitățile în care trăiesc, dar și cei mai curajoși. ”Vă admir și spun că sunteți curajoși pentru că pe lângă munca depusă e nevoie și de curaj, de multă îndrăzneală, pentru a face performanță! Ați pornit pe un drum fascinant, care vă conduce către uși pe care nu toți se încumetă să le deschidă! Vă asigur că tot ceea se află dincolo de ele reprezintă oportunități care vor face diferența în viitorul fiecăruia și care vă vor defini întotdeauna. Indiferent de rezultatele concursului de astăzi, indiferent de punctaj, sper ca fiecare să simtă mândria și satisfacția de a fi participat la Etapa Națională a Olimpiadei de Tehnologii”, a spus primarul.

Prof. dr. ing. Eugen Adrian Chisa, directorul  Liceului Tehnologic ”Vintilă Brătianu” le-a urat bun venit elevilor într-o unitate școlară de tradiție a învățământului românesc, înființată în anul 1911 și a mulțumit autorităților locale, Consiliului Local, Primăriei Dragomirești-Vale și în special primarului pentru susținere și implicare. ”Pentru organizarea acestui important eveniment care a necesitat o bază materială importantă și un volum imens de muncă, punctul principal de sprijin a fost autoritatea locală, reprezentată de Consiliul Local, Primăria Dragomirești-Vale și în special primarul Gheorghe Socol”, a transmis directorul Liceului Tehnologic ”Vintilă Brătianu”.

Inspectorul școlar pentru Învățământ Profesional și Tehnic și Educație Tehnologică Doina Țecu a subliniat că Liceul Tehnologic ”Vintilă Brătianu” a devenit timp de patru zile un centru al excelenței. ”Doresc să subliniez că, în Ilfov, învățământul are o puternică susținere din partea autorităților locale, din partea CJI, de aceea țin să muțumesc Primăriei Dragomirești-Vale și CJI, dar și tuturor sponsorilor și partenerilor implicați în organizarea acestui eveniment care adună 114 elevi din 34 de județe, 34 de cadre didactice și 22 de membri ai comisiei centrale”, a precizat inspectorul școlar, menționând că acest eveniment este și o foarte bună ocazie de socializare, de a învăța unii de la alții, de a lega prietenii.

Și prefectul județului Ilfov, Simona Neculae, a transmis un mesaj prin care le-a mulțumit cadrelor didactice pentru implicarea în educarea și formarea elevilor, pentru îndrumarea în a urma cele mai frumoase căi pentru a deveni adulții frumoși de mâine, iar elevilor ­le-a urat să aibă multe realizări în anul școlar.

Proba practică a Olimpiadei Naționale – domeniul Electric a fost găzduită și susținută de  Liceul Tehnologic ”Dumitru Dumitrescu” din Buftea și de Universitatea Politehnica București prin Facultatea de electronică/electrotehnică, iar inspectorul școlar Doina Țecu, în calitate de secretar al comisiei centrale, ne-a spus că proba tehnică a fost susținută de elevii de clasa a XI-a și a XII-a, în două laboratoare.

Gradul de dificultate al competiției a fost unul superior nivelului obișnuit de liceu. ”Pentru că acesta este și scopul, să îi găsim pe cei mai buni dintre cei buni”, a spus prof. Duță Irinel Marius, membru al comisiei naționale, prof la Colegiul ”Spiru Haret”, din Ploiești.

Prof. Anca Lița, directorul Liceului ”Dumitru Dumitrescu” din Buftea, ne-a spus că la proba practică a Olimpiadei Naționale de Tehnologii pe domeniul electric, electrotenic au participat 14 elevi din clasele a ­XI-a  și 21 de elevi din clasele a XII-a, care au avut de rezolvat exerciții și o schemă pe aparate, specifice domeniului pe care s-au pregătit. ”Am pus la dispoziție două laboratoare echipate complet, cu dotările pe care le avem la dispoziție și putem să ne mândrim  cu faptul că am primit felicitările comisiei pentru organizarea și dotările de care dispunem. Trebuie să mulțumim neapărat primăriei orașului Buftea și primarului ­Gheor­ghe Pistol pentru că avem tot ce ne trebuie pentru a desfășura un învățământ de foarte bună calitate în Buftea”, a precizat prof. Anca Liță.

Prof. dr. ing Gheorghe Sauciu, de la Liceul „Vasile Conta”, din Tg. Neamț, membru al comisiei centrale de evaluare și propuneri de subiecte, a spus că proba practică a pus în evidență funcționarea și parametrii amplificatorului operațional și modalitatea de alimentare a amplificatoarelor operaționale. În dimineața zilei de probă practică, a fost aleasă o variantă, din cele trei pregătite, care a presupus amplasarea unor rezistențe la intrarea amplificatorului operațional, iar elevii, după ce au realizat montajul electronic pe machetă, au trebuit să pună în evidență modul în care, în ieșirea amplificatorului operațional se pot vizualiza, se pot măsura, parametrii tensiunii și ai curenților din ieșire.

Participanții la olimpiadă, viitori studenți ai UPB

Prof. Mihnea Udrea, decanul Facultății Electronică, Telecomunicații și Teh­nologia Informației – UPB ne-a spus că la in­vitația Inspectoratului Șco­lar Județean Ilfov, facultatea a organizat partea practică pentru olimpiada liceelor tehnologice pe profilele electronică, automatizări și comunicații pentru clasele a XI-a și a XII. ”Ne bucurăm pentru că avem ocazia să cunoaștem partenerii din țară și ne dorim ca acești tineri să fie viitorii studenți pasionați și preocupați de acest domeniu. Electronica este printre cele mai importante domenii din dezvoltarea de tehnologie actuală și stă la baza funcționării majorității sistemelor. De aceea, am invitat și elevii și participanții la olimpiada de electrotehnică, care se desfășoară în paralel cu cea de electronică, să viziteze campusul Politehnicii, care este un campus impresionant, și i-am invitat împreună cu colegii de la Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică să facă o vizită în laboratoarele universității pentru că dintre participanții la această olimpiadă pot veni viitorii studenți în mai multe domenii. La Facultatea de Electronică formăm viitorii specialiști care vor dezvolta proiecte și produse în parteneriat și cu companiile care ne sprijină”, a mai spus decanul.

De remarcat faptul că la festivitatea de premiere a participat și prof. Alexandru Mironov, cunoscut jurnalist și scriitor. Acesta a remarcat calitatea învățământului ilfovean, apreciind că școlile din județ sunt mult mai spectaculoase, mai bine construite, mai atrăgătoare decât cele din jungla de asfalt a Bucureștiului. Alexandru Mironov a dorit să semnaleze elevilor importanța științei și a tehnologiei. ”Eu sunt jurnalist de științe și scriitor de SF, dar aceasta nu este SF, aceasta este realitatea. Obișnuiți-vă cu ideea că lucruri extraordinare se întâmplă tot timpul, pentru că marii gânditori lucrează tot timpul, pentru că inginerii pun lucruri în mișcare și inventează gadgeturi, iar din spate vin întreprinzătorii care vor să scoată bani. De exemplu, afacerea numită telefonul mobil era o nebunie în anii ´60. Acum, se întâmplă peste tot”, a spus Alexandru Mironov, insistând că lumea se află într-o schimbare absolut fabuloasă, iar tinerii nu trebuie să rămână în urmă. ”Suntem pe cale să prindem trenul progresului, trebuie să avem grijă să sărim în el. Voi sunteți dovada că puteți sări exact în acest tren. Să nu lăsați dintre dinți osul acesta extraordinar care înseamnă cunoaștere. Cu cât știu mai multe, cu atât sunt mai bogat și mai puternic”, a subliniat Alexandru Mironov.

În final, după ce elevii și-au primit premiile, organizatorii le-au transmis că toți trebuie să se considere câștigători, motiv pentru care, cu ajutorul Consiliului Județean Ilfov, li s-a oferit tuturor câte un cadou de Paști.

Și trebuie menționat că evenimentul a avut și susținerea administrației din Chiajna, care a pus la dispoziție un autocar pentru transport.

Dragomirești-Vale, Regiunea Bucuresti-Ilfov, Vrancea

S-ar putea sa-ti placa si

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită cu implicare și creativitate. Simpozionul „Mihai Eminescu – Poezie, Filosofie și Moștenire Culturală”, la Liceul „Doamna Chiajna”

Alegătorii din străinătate se pot înregistra online pentru vot

„Dor de Mihai Eminescu”

În Vidra, s-a deschis primul Centru de criză pentru vârstnici

Conferința națională ”Marin Drăcea – promotor al conștiinței forestiere în România”

Etichetat: din Dragomirești-Vale, Liceul Tehnologic, olimpiade naționale din aria curriculară Tehnologii, Vintilă Brătianu“

Inregistreaza-te la newsletter astazi

Tine pasul! Primiți cele mai recente știri de ultimă oră livrate direct în căsuța dvs. de e-mail.
[mc4wp_form]
Prin înscriere, sunteți de acord cu Termenii și condițiile noastre și acceptați practicile privind datele din Politica noastră de confidențialitate. Vă puteți dezabona în orice moment.
Popescu Carmen aprilie 19, 2023
Distribuie acest articol
Facebook TwitterE-mail Print
Distribuie
Articolul precedent CNAIR a lansat licitația pentru construcția Variantei Ocolitoare Buftea
Urmatorul articol Guvernul a alocat peste 100 de milioane de lei pentru Sistemul național antigrindină
Lasa un comentariu Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stai conectat

235.3k Urmaritori Ca
69.1k Urmaritori Urmareste
11.6k Urmaritori Pin
56.4k Urmaritori Urmareste
4.4k Urmaritori Urmareste
- Reclame -

Ultimele stiri

Moment istoric la Catedrala Patriarhală
Uncategorized februarie 16, 2025
Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?
Uncategorized ianuarie 30, 2025
Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov
Uncategorized ianuarie 30, 2025
Sărbătoare la Buftea. Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată printr-un spectacol de suflet
Uncategorized ianuarie 30, 2025

S-ar putea sa-ti placa si

Moment istoric la Catedrala Patriarhală

februarie 16, 2025

Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?

ianuarie 30, 2025

Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov

ianuarie 30, 2025

Victoria Industry Fire accelerează expansiunea pe piața echipamentelor și serviciilor de protecție împotriva incendiilor

ianuarie 30, 2025
/Regionalul.ro/

Ziarul Regionalul.ro este produsul unei echipe cu experienţă în presa locală şi naţională, ce îşi propune să informeze în timp util publicul cititor.

Link-uri utile

  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
  • Diverse

Top categorii

  • Actualitate
  • Economie
  • Educatie
  • Justiție
  • Politică
  • Regiuni
  • Religie
  • Sănătate
Adresa Redacție
Comuna Chiajna, sat Rosu
Srada Crinului nr. 41
Județul Ilfov, Romania
Informatii telefonice
Telefon: 0040733226964
Telefon: 0040733226964
Email: office@regionalul.ro
Regionalul - ziar national
Urmareste-ne

© 2022 Regionalul.ro

Removed from reading list

Anula
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Bine, voi trece pe lista albă
Welcome Back!

Sign in to your account

Ti-ai pierdut parola?