Peste 700 de cadouri dulci au fost oferite copiilor care iubesc sportul
Peste 700 de sportivi au participat la „Gala Sportului Buftean”, un eveniment de amploare organizat
de Clubul Voința Buftea, cu sprijinul primarului Gheorghe Pistol. Și în acest an, Moș Nicolae a fost
generos, oferindu-le sportivilor daruri care au adus zâmbete și bucurie.
Prin intermediul primarului Gheorghe Pistol, Moș Nicolae a împărțit peste 700 de cadouri dulci copiilor sportivi din cadrul Clubului Voința Buftea, reuniți pe 5 decembrie la mult așteptata ”Gală a Sportului Buftean”. Sala de Sport a Liceului Tehnologic „Dumitru Dumitrescu” a vibrat de energie și entuziasm, fiind locul unde tinerii sportivi, alături de părinți și bunici, și-au celebrat realizările din ultimul an. Evenimentul a inclus demonstrații sportive captivante, oferite de cei mici, care și-au evidențiat talentul și bucuria de a face sport.
Primarul Gheorghe Pistol a reamintit importanța proiectului Clubului Voința Buftea, un proiect care încurajează elevii și preșcolarii să se apropie de mișcare și sănătate, oferindu-le cursuri gratuite. Începând cu doar 12 secții sportive în 2012, Clubul a ajuns în 2024 să cuprindă 15 secții, incluzând Fotbal (11 grupe), Gimnastică, Ju Jitsu, Karate, Tenis de câmp, Baschet, Sambo, Atletism, Șah, Box, Scrimă, Tae Bo, Volei, Culturism și Kick Boxing.
Cu o echipă formată din 27 de antrenori și peste 700 de sportivi legitimați, toți cu domiciliul în Buftea, activitatea Clubului Voința Buftea continuă să fie un exemplu de succes și dedicare pentru comunitatea locală. Moș Nicolae, cu sprijinul autorităților locale, a făcut din această sărbătoare un moment special pentru sportivii bufteni și familiile lor.
Sprijin constant pentru sportul buftean
”Moș Nicolae este ziua în care putem arăta că ne dorim același lucru: binele copiilor noștri. Sportul a fost și va rămâne un domeniu de interes major pe agenda publică a orașului Buftea. Cu promisiunea că le vom fi alături sportivilor, atât eu cât și colegii mei din primărie, avem în derulare proiecte care să asigure cele mai bune condiții de practicare a sportului. Vreau să văd săli de sport și terenuri de sport primitoare, cu echipamente și materiale sportive adecvate pentru fiecare disciplină. Ziua de Moș Nicolae este un bun prilej pentru a ne arăta prețuirea pentru cei care au menirea de a antrena, de a fi mentorii mai multor generații. Dragi antrenori, vreau să vă mulțumim pentru rigurozitatea de care dați dovadă în pregătirea acestor minunați sportivi, vreau să vă mulțumim pentru contribuția adusă, pentru un oraș mai bun, mai prosper, recunoscut la nivel regional, național sau chiar internațional. Vreau să vă mulțumesc, dragi sportivi, pentru rezultatele și premiile obținute, mai ales în numele tuturor buftenilor, vă mulțumim că ați reușit să ridicați în afara granițelor țării drapelul românesc. Vă asigurăm de tot sprijinul nostru în efortul comun de a avea săli de antrenament bine pregătite. Ne dorim cu toții și cred că sunteți în asentimentul nostru, sănătatea copiilor noștri. Ne aflăm la cea de-a 12-a sărbătoare de Moș Nicolae, organizată de Voința Buftea, de-a lungul mandatelor mele. Cadourile noastre, ale administrației locale, sunt cei trei piloni axați pe traiectoria de dezvoltare a orașului nostru și mă refer la educație, cultură și sport. Am investit și investim în continuare în unități școlare, în săli de sport, în terenuri de sport, în piste de biciclete, în unități culturale, în parcuri de agrement. Un primar nu trebuie să se ocupe numai de infrastructură, de iluminat, de anvelopare, canalizare sau alte utilități publice, ci și de acești trei piloni pe care i-am enumerat. Este de datoria noastră, a tuturor, să ne implicăm, indiferent de vârstă, indiferent de ipostaza în care ne aflăm, copii, părinți, antrenori sau autorități locale. De acțiunile fiecăruia dintre noi depinde ca sportul buftean să fie recunoscut la nivel județean sau național. Vreau să asigur Asociația Voința Buftea că se bucură în continuare de tot sprijinul meu și îi pot asigura că voi fi alături de dânșii în toate acțiunile și activitățile pe care vor să le desfășoare. Dvs, dragi sportivi, vă doresc multă sănătate, putere de muncă! Nu uitați, că în competiții reprezentați Buftea și cu toții ne dorim să fiți învingători! Vă dorim să fiți mai puternici, mai încrezători în forțele voastre și vă așteptăm să ne aduceți rezultate bune, așa cum ați făcut-o de fiecare dată”, a spus primarul Gheorghe Pistol. Edilul a transmis urări de „La mulți ani!” celor care își sărbătoreau onomastica, exprimând cele mai bune gânduri. De asemenea, având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, le-a dorit tuturor să aibă parte de bucurie.
O gală plină de energie și zâmbete
Ca de fiecare dată, întâlnirea cu Moș Nicolae a fost completată de demonstrațiile impresionante ale sportivilor din cadrul Asociației Club Sportiv de Sănătate Voința Buftea. Prima demonstrație, foarte amplă și spectaculoasă, ce a stârnit aplauzele frenetice ale tuturor celor prezenți, a fost susținută de Secția de Gimnastică, care activează cu două grupe: inițiere și performanță. Secția este coordonată de Delia Benning Potra, fostă sportivă de performanță care a practicat gimnastica la cel mai înalt nivel și a reprezentat
România la numeroase competiții. Secția de gimnastică din cadrul ACSS Voința Buftea este într-o continuă ascensiune cu un număr foarte mare de copii înscriși care se antrenează săptămânal. Și în acest an, gimnastele au participat la numeroase concursuri și competiții sportive cu rezultate excepționale.
La Secția de Fotbal sunt înscriși peste 280 de sportivi, iar antrenamentele și meciurile oficiale au loc la Stadionul orășenesc Buftea și Centrul Național de Fotbal Buftea. Grupa de inițiere, 4-5 ani, este coordonată de Roberto Petre, are 27 de sportivi, desfășoară antrenamente de 2 ori pe săptămână. Grupa 8-9 ani este coordonată de Iavi Hrib, având peste 20 de sportivi și desfășoară 2 antrenamente săptămânal și meciuri amicale. Grupa de inițiere de 9 ani este coordonată de Sorin Nuță, fiind înscriși peste 25 de sportivi, iar în perioada de inițiere desfășoară două antrenamente săptămânale și dispută doar partide amicale. Grupa de inițiere 10 ani este coordonată de Dorobanț Mateo, fiind înscriși 27 de sportivi, care în perioada de inițiere desfășoară 2 antrenamente săptămânale și dispută doar partide amicale. Grupa de inițiere 7 – 8 ani este coordonată de Ion Mihai, cu 35 de sportivi înscriși, care în perioada de inițiere desfășoară 2 antrenamente
săptămânale și dispută doar partide amicale. Grupa U11 este coordonată de Mădălin Iordan, fiind înscriși 31 de sportivi, care desfășoară două antrenamente săptămânale și este înscrisă în Campionatul Județean U11. Grupa U13 este coordonată de Ion Mihai, are peste 20 de sportivi și este înscrisă în Campionatul Județean U13. Grupa U15 este coordonată de Nuță Sorin, cu peste 30 de sportivi, 2 antrenamente săptămânale și înscrisă în Campionatul Județean U15. Grupa U17 este coordonată de Petre Valerica, având înscriși peste 20 de sportivi, care desfășoară 2 antrenamente săptămânale și este înscrisă în Campionatul județean U17, la sfârșitul anului clasându-se pe locul 10. Liga a 5-a este coordonată de Nuță Sorin cu peste 20 de sportivi, la sfârșitul anului clasându-se pe locul 6. Antrenamentele portarilor de la toate secțiile sunt coordonate de Constantin Enescu.
La Secția de Karate, coordonată de Dan Tamași, sunt înscriși 25 de sportivi, iar antrenamentele au loc la Sala Colosseum. Rezultatele obținute de sportivi sunt deosebite. Pe parcursul anului 2024, sportivii au participat la diverse competiții naționale și internaționale de unde au venit victorioși și au urcat pe podium obținând numeroase medalii de aur, de argint și medalii de bronz.
Secția de Sambo este coordonată de Răzvan Bondoc, iar antrenamentele au loc la Sala CT 5, de două ori pe săptămână, cu peste 30 de sportivi. Pe parcursul anului, au participat la patru competiții naționale ce s-au desfășurat în București, Izvorani și Buftea, în urma cărora doi sportivi au fost selecționați în loturile naționale pentru Campionatul Mondial Juniori și Tineret, Cipru și 2 sportivi au fost selecționați pentru participarea la Cupa Europeană Cadeți și juniori, Grecia.
La Secția de Ju Jitsu, antrenamentele au loc la Sala CT 4, cu 20 de sportivi, coordonați de Marian Marcu.
Secția de Kick Boxing este coordonată de Cristian Onisei și Dalida Onisei, antrenamentele au loc la Sala CT 4, de două ori pe săptămână, cu 24 de sportivi, care au participat la Cupa Campionilor, Campionatul Național, Cupa Voluntari, Cupa Mondială – Judgement Day și Cupa României de unde s-au întors cu 54 medalii de aur, 36 medalii de argint și 12 medalii de bronz.
Secția de Box este coordonată de Cezar Drăgușin, antrenamentele au loc la Sala CT 4, de două ori pe săptămână, cu 20 de sportivi, fiind o grupă de inițiere care nu participă la concursuri.
Secția de Șah este coordonată de Radu Fluerariu, antrenamentele au loc la Centrul Cultural Buftea, cu 35 de sportivi, care au participat la competiții din circuitul Sah în Școală, fiind obținute multe premii
Secția de Atletism este coordonată de Isabela Ioniță și Marian Mânzu, iar antrenamentele au loc la Sala CT 4, de două ori pe săptămână, cu peste 40 de sportivi.
Secția Tenis de câmp este coordonată de Marian Mitruș și Marian Drăgănescu, cu 40 de sportivi, iar antrenamentele au loc în fiecare zi, la Sala CT 4. Pe parcursul anului, sportivii au participat la diverse competiții unde au obținut 6 medalii de aur, 3 medalii de argint și o medalie de bronz.
Secția de Baschet este coordonată de Iulian Florea, cu 20 de sportivi care se pregătesc la Sala de Sport a Liceului Tehnologic ”Dumitru Dumitrescu”, antrenamentele având loc de două ori pe săptămână. Fiind o grupă de inițiere, nu este înscrisă în competiții naționale.
În cadrul Voința Buftea funcționează și Secția Tae Bo, care este destinată exclusiv doamnelor și domnișoarelor care doresc să facă mișcare. Antrenamentele au loc la Sala de Sport de lângă Judecătoria Buftea, cu peste 30 de sportive, coordonate de Magdalena Tamași.
Secția de Culturism este coordonată de Alexandru Albulescu, antrenamentele au loc de două ori pe săptămână la Palatul Culturii, fiind înscriși 15 sportivi. Este o grupă de inițiere și a fost înființată de curând.
Nu în ultimul rând, Secția de Scrimă este coordonată de Ioana Preduțoiu, antrenamentele au loc de cinci ori pe săptămână, la Sala Redis, cu peste 20 de sportivi, care anul acesta au adus în vitrina clubului 40 de medalii: 8 de aur, 18 medalii de argint și 14 de bronz.