Un 8 martie, dedicat femeilor de succes
Gala ”Idealul Feminin” a fost un omagiu adus femeilor care, cu abilitățile lor, au adus o contribuție semnificativă în zece domenii profesionale distincte din județul Ilfov. Premiile sunt onorifice şi nu au fost acordate în urma vreunui clasament, dar au fost primite cu multă bucurie de laureate, reprezentând mai degrabă o recunoaștere a contribuției valoroase aduse în societate.
De la medicină la artă, de la afaceri la educație și multe altele, aceste zece femei au demonstrat că strălucesc în munca pe care o desfășoară cu pasiune și devotament.
Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, a subliniat importanța egalității de gen și a recunoscut valoarea extraordinară a contribuției femeilor în toate aspectele vieții și activității umane.
„În primul rând vreau să le urez o primăvară frumoasă, o primăvară senină şi un an de excepţie. Mă bucură foarte mult faptul că se organizează astfel de evenimente care, nu doar celebrează Ziua Internaţională a Femeii, ci şi performanţa doamnelor. Sunt foarte multe femei în Ilfov, dar şi în toată ţara, femei de valoare, puternice, care pot muta munţii. De exemplu, la Consiliul Judeţean sunt foarte multe doamne care au funcţii de conducere şi care au ştiut să facă diferenţa. Nu pot decât să le rog să se implice în orice meserie, pentru că de multe ori au dovedit că sunt mult mai performante decât bărbaţii. Eu cred şi susţin egalitatea de gen, cred că femeile pot performa în absolut orice domeniu şi sunt conştient că avem nevoie de ele. Le mulţumesc încă o dată tuturor mamelor şi tuturor femeilor din viaţa noastră”, a declarat președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.
Povești de succes
Prima poveste de succes a fost despre un manager de succes, care a reușit cu empatie, dar și cu fermitate să construiască o echipă medicală care deservește peste o sută de mii de locuitori din Ilfov. Este vorba despre Florentina Rudeanu, managerul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea.
O altă femeie de succes pe care CJ Ilfov a promovat-o pentru efortul depus și pentru implicarea în comunitatea ilfoveană este Roxana Feidoc, medic primar cardiolog la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, apreciată ca fiind un medic de succes.
A urmat o artistă de 10 din Ilfov, pe care CJI a premiat-o pentru efortul depus și pentru implicarea în comunitatea din județul Ilfov – Mărioara Gheorghe. De altfel, artista a încântat publicul cu cântecele sale, la eveniment, având alături pentru coregrafie ansamblul artistic ”Doina Ilfovului”.
Oamenii potriviți sunt mereu în locul potrivit, astfel că atunci când vorbim despre copii, implicarea emoțională este una pe măsură. Pentru aceasta CJI a decis să o onoreze pe Ileana Ioniță, asistenta socială care a devenit prietenă pentru minorii din plasament.
„Dacă vrem să avem o lume mai bună, trebuie să ajutăm la crearea ei”. Asta spune Nicoleta Ion, profesor și voluntar la Crucea Roșie. Cea de a șasea femeie de 10 a Galei. De cincisprezece ani, Nicoleta Ion vine în sprijinul persoanelor și comunităților vulnerabile, dovedind că doar împreună, cu grijă, respect și iubire, putem răzbi în situațiile grele.
Poveștile de succes aduc în prim-plan oameni care schimbă viețile altor oameni. Pentru aceasta, CJI a prezentat două doamne avocat, două femei puternice, ambițioase, perseverente, pentru care nimic nu este imposibil de rezolvat. Ionela Toader-Georgescu și Oana Toader, mamă și fiică, au împărtășit din experiența lor profesională, care le-a confirmat că bunurile sunt perisabile, pe când oamenii, de neînlocuit.
Cu un microscop poți salva vieți, iar pentru aceasta CJI a premiat-o și pe Mădălina Marcu, medic primar, șeful Laboratorului de Anatomie Patologică al Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov, specialist care intră zilnic în laborator cu gândul că pentru majoritatea bolilor există un tratament și cu convingerea că implicarea, cunoștințele, profesionalismul, perseverența și grija pentru pacienți salvează vieți.
Omul schimbă locul. Și tot oamenii sunt cei care schimbă lumea în bine. Suferința se alină mai repede când e tratată cu grijă, atenție și compasiune umană. Dacă o veți cunoaște pe Alina Ivanovici, asistent șef în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov, veți merge la spital cu încredere și curaj, a transmis CJI subliniind și faptul că ”să îmbini eficiența administrativă cu înclinația către oameni și nevoile lor reale este o artă pe care Alina o folosește în beneficiul colegilor și pacienților ei”.
Nu în ultimul rând, ”Profesorului anului din mediul rural – 2024”, Marinela Culea, cea care salută în fiecare dimineață de școală pe cei peste nouă sute de elevi ai liceului „Cezar Nicolau” din Brănești, a fost omagiată în cadrul galei. Cei care au decis că are toate calitățile pentru a fi omagiată la eveniment au descoperit că empatia a ajutat-o să devină cel mai bun profesor, un director excelent și un profesionist de excepție în orice circumstanță.