By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Regionalul - ziar national
  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
    ReligieAfiseaza mai multe
    În Vidra, s-a deschis primul Centru de criză pentru vârstnici
    ianuarie 8, 2025
    Chiajna. Boboteaza a fost o sărbătoare de purificare și binecuvântare, în Parohia Roșu
    ianuarie 8, 2025
    Încă un gest desuflet al părintelui Florin Badea, pentru pacienții Spitalului ”Eftimie Diamandescu”
    ianuarie 8, 2025
    Oraşul Buftea s-a înălţat într-un val de rugăciuni şi mulţumiri
    decembrie 10, 2024
    Pelerinaj impresionant la Parohia Chiajna
    decembrie 10, 2024
  • Anunțuri
Cauta
© 2022 Regionalul.ro
Citind: Cerc pedagogic al profesorilor consilieri școlari
Distribuie
Notificare
Ultimele stiri
Moment istoric la Catedrala Patriarhală
februarie 16, 2025
Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?
ianuarie 30, 2025
Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov
ianuarie 30, 2025
Sărbătoare la Buftea. Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată printr-un spectacol de suflet
ianuarie 30, 2025
Victoria Industry Fire accelerează expansiunea pe piața echipamentelor și serviciilor de protecție împotriva incendiilor
ianuarie 30, 2025
Aa
Regionalul - ziar national
Aa
  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
  • Diverse
Cauta
  • Categorii
    • Regiuni
    • Actualitate
    • Politică
    • Economie
    • Externe
    • Sănătate
    • Religie
    • Anunțuri
    • Diverse
  • Alta sectiune
  • Alte informatii
    • Harta site
Urmareste-ne
  • Contact
  • Articole
  • Complaint
  • Advertise
© 2022 Regionalul.ro
Regionalul - ziar national > Articole > Actualitate > Cerc pedagogic al profesorilor consilieri școlari
ActualitateEducatieRegiuniultima ora

Cerc pedagogic al profesorilor consilieri școlari

Starea de bine, cheia succesului în educație Cercul pedagogic al profesorilor consilieri școlari organizat săptămâna trecută de Centrul Județean de Resurse și Asistență Edu-cațională (CJRAE) Ilfov în amfiteatrul în aer liber al Parcului dendrologic Brănești - Colegiului Silvic ”Theodor Pietraru” - a avut o te-matică și o abordare extrem de interesante. Cei prezenți, îmbrăcați lejer, s-au delectat cu fructe, au făcut mișcare în aer liber și au vorbit despre starea de bine a profesorilor și elevilor, despre legătura dintre acestea și alimentația sănătoasă, despre îmbunătățirea posturii corpului și necesitatea unor schimbări ale unor obiceiuri, pentru a aduce un impact pozitiv bunăstării vieții personale. Toate acestea conducând, așadar, la producerea de emoții pozitive trăite în sala de clasă și, prin urmare, la bunăstarea întregii comunități școlare!

Popescu Carmen
Popescu Carmen mai 21, 2024
Incarcat 2024/05/21 at 7:20 AM
Distribuie
6 Min Citire
Distribuie

Deschiderea discuțiilor a aparținut inspectorului pentru învățământ special din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, prof. Rodica Cozma și directorului Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Ilfov, prof. Constanța Monica Geambașu, iar despre resurse, impact și idei practice – în sfera stării de bine a cadrelor didactice și elevilor – a făcut referiri prof. consilier școlar Andra Paula Hera. În opinia acesteia, în învățământ, ”starea de bine – starea pe care și-o dorește fiecare – ar trebui cultivată. (…) Dacă știm să ne facem mediul ambiental cât mai plăcut, să ne înconjurăm cu obiecte care să ne inspire, să ne ajute să ne menținem mintea activă, dar în același timp să fim calmi și să ne simțim total implicați în demersurile noastre, atunci cred că avem toate motivele să spunem că am atins starea de bine”, a spus consilierul școlar, referindu-se la mediul de lucru al profesorilor. Iar, cu referire la starea de bine a elevilor, Andra Paula Hera, a vorbit despre eliminarea fricii, a comparațiilor și constrângerilor din mediul școlar. ”Elevii trebuie învățați să aleagă ce e mai bun pentru ei, să discearnă corect în anumite situații și să știe că în viață au tot timpul de învățat. Atât dascălii, cât și părinții trebuie să semene în sufletul copiilor sămânța stării de bine! (…) De multe ori, însă, aceasta este măsurată în rezultatele obținute de elevi la școală(…), iar părinții uită să-și încurajeze copiii, să le aprecieze micile progrese.

Dacă acum nu lucrăm la starea de bine, peste ani, costurile vor fi foarte mari. Când vom învăța să rezolvăm conflictele interioare vom vedea și în conflictele altora modul de rezolvare al acestora”, a mai spus prof. consilier școlar.

Activitatea a continuat cu atelierul pe tema ”Relația cu mâncarea – conștientizarea obiceiurilor alimentare pentru sănătate și stare de bine”, care a avut-o ca invitat pe Atena Stoi­ca, consilier vocațional la Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”, psiholog clinician, psihoterapeut, vicepreședinte Romania Society of Lifestyle Medicine și fondator ARN PSYMED. Iar Nicoleta Soare, instructor de fitness și profesor de pilates și yoga, a oferit perspective valoroase despre menținerea sănătății și îmbunătățirea posturii corporale prin sport și mișcare, aspecte esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a elevilor. La final, Irina de Hillerin, profesor consilier școlar Centrul Municipal București de Resurse și Asistență Educațională, a facilitat un atelier dedicat tehnicilor de relaxare și activare la adulți, oferind participanților instrumente utile pentru gestionarea stresului și promovarea echilibrului emoțional.

Tot în partea practică, participanții au avut de realizat un program realist și bine structurat, cu obiective de îndeplinit necesare schimbării unor anumite obiceiuri. ”În loc să ne propunem să ne schimbăm complet viața de zi cu zi, putem schimba câte un domeniu, pe rând, înainte de a ne concentra asupra altuia”, s-a menționat în descriere și s-a oferit exemplul obiectivului ”mănânc două porții de fructe sau legume/zilnic”. Pentru ducerea ușoară la îndeplinire, s-a sugerat ca ajutor organizarea dinainte a unui bol cu fructe sau legume proaspete, care poate fi luat la serviciu și astfel, după o gustare fresh acasă, de dimineață, o avem și pe cea de-a doua, iar obiectivul este bifat simplu și ușor. Sau, pentru obiectivul ”îmi doresc să îmi fac zilnic timp pentru mine” este de folos doar un cronometru setat pentru o perioadă anume de timp, care trebuie petrecut în liniște și cu gânduri calme. Un alt chestionar a vizat optimizarea timpului, demers necesar pentru obținerea unui echilibru bun între viața profesională și cea privată. Pentru evitarea ”pierderii timpului”, cei prezenți la cercul pedagogic au primit îndrumări cuprinzătoare și de folos.

Artă vs bullying, ”Împreună, nu împotrivă!”

O noua ediție a Concursului județean anti-bullying ”Împreună, Nu împotrivă!”, organizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Ilfov (CJRAE Ilfov) în cadrul programului ”Siguranța personală în mediul fizic și online”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judetean Ilfov, Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov – Biroul Siguranță Școlară, Casa Corpului Didactic Ilfov și Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Ilfov a ajuns la momentul premierii câștigătorilor.

Elevi din învățământul gimnazial ilfovean au realizat desene pline de semnificație, trăgând astfel un semnal de alarmă împotriva bullying-ului. Au fost peste 100 de lucrări, ceea ce demonstrează un mare interes din partea elevilor pentru a preveni și combate acest fenomen îngrijorător, iar o secțiune specială a concursului a fost dedicată lucrărilor realizate de elevi cu CES (Cerințe Educaționale Speciale), evidențiind angajamentul cadrelor didactice față de incluziunea și sprijinul acordat tuturor elevilor.

Locul 1 a fost câștigat de Andra Nedelcu, de la Liceul Teoretic ”Ioan Petruș”, Otopeni, pentru lucrarea ”Ajută, nu respinge”, locul 2 s-a atribuit Nectariei Dumitrescu, de la Școala Gimnazială Nr. 1, Brănești, pentru lucrarea ”Bullying-ul fizic și verbal – Opriți-l”, locul 3 l-a obținut elevul Ion Sebastian Florentin, Liceul ”Ioan Petruș”, cu lucrarea ”Salvatoarei”, iar mențiunea a fost acordata elevei Buzatu Luiza, de la Școala Gimnazială ”Anton Pann”, Voluntari, pentru lucrarea intitulată ”Rănile nu se văd mereu”. Lucrările elevilor ilfoveni au fost cu adevărat impresionante.

Cele 23 de premii speciale au fost acordate pe criterii specifice, din sponsorizări ale Parohiei ”Precupeții Vechi” și ale Parohiei Brănești.

S-ar putea sa-ti placa si

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită cu implicare și creativitate. Simpozionul „Mihai Eminescu – Poezie, Filosofie și Moștenire Culturală”, la Liceul „Doamna Chiajna”

Alegătorii din străinătate se pot înregistra online pentru vot

„Dor de Mihai Eminescu”

În Vidra, s-a deschis primul Centru de criză pentru vârstnici

Conferința națională ”Marin Drăcea – promotor al conștiinței forestiere în România”

Etichetat: branesti concurs antibullying, branesti stare de bine educatie, cerc pedagogog branesti consilieri scolari, cjrae ilfov, impreuna nu impotriva

Inregistreaza-te la newsletter astazi

Tine pasul! Primiți cele mai recente știri de ultimă oră livrate direct în căsuța dvs. de e-mail.
[mc4wp_form]
Prin înscriere, sunteți de acord cu Termenii și condițiile noastre și acceptați practicile privind datele din Politica noastră de confidențialitate. Vă puteți dezabona în orice moment.
Popescu Carmen mai 21, 2024
Distribuie acest articol
Facebook TwitterE-mail Print
Distribuie
Articolul precedent Elitele medicinei din Europa se reunesc la București
Urmatorul articol Misiune de evaluare a OCDE în România, în domeniul chimicalelor
Lasa un comentariu Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stai conectat

235.3k Urmaritori Ca
69.1k Urmaritori Urmareste
11.6k Urmaritori Pin
56.4k Urmaritori Urmareste
4.4k Urmaritori Urmareste
- Reclame -

Ultimele stiri

Moment istoric la Catedrala Patriarhală
Uncategorized februarie 16, 2025
Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?
Uncategorized ianuarie 30, 2025
Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov
Uncategorized ianuarie 30, 2025
Sărbătoare la Buftea. Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată printr-un spectacol de suflet
Uncategorized ianuarie 30, 2025

S-ar putea sa-ti placa si

Moment istoric la Catedrala Patriarhală

februarie 16, 2025

Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?

ianuarie 30, 2025

Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov

ianuarie 30, 2025

Victoria Industry Fire accelerează expansiunea pe piața echipamentelor și serviciilor de protecție împotriva incendiilor

ianuarie 30, 2025
/Regionalul.ro/

Ziarul Regionalul.ro este produsul unei echipe cu experienţă în presa locală şi naţională, ce îşi propune să informeze în timp util publicul cititor.

Link-uri utile

  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
  • Diverse

Top categorii

  • Actualitate
  • Economie
  • Educatie
  • Justiție
  • Politică
  • Regiuni
  • Religie
  • Sănătate
Adresa Redacție
Comuna Chiajna, sat Rosu
Srada Crinului nr. 41
Județul Ilfov, Romania
Informatii telefonice
Telefon: 0040733226964
Telefon: 0040733226964
Email: office@regionalul.ro
Regionalul - ziar national
Urmareste-ne

© 2022 Regionalul.ro

Removed from reading list

Anula
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Bine, voi trece pe lista albă
Welcome Back!

Sign in to your account

Ti-ai pierdut parola?