Modernizarea Străzii Dudulu se realizează în ritm alert
Administrația comunei Ștefăneștii de Jos își menține și anul acesta obiectivul de a moderniza infrastructura comunei, motiv pentru care investițiile se desfășoară în ritm susținut.
Administrația comunei Ștefăneștii de Jos și-a propus și pentru anul 2023 să facă tot posibilul pentru a moderniza comuna și a crește gradul de confort și siguranță pentru comunitatea sa. Modernizarea infrastructurii rutiere se menține în topul priorităților, acesta fiind și motivul pentru care administrația din Ștefăneștii de Jos a anunțat demararea lucrărilor de modernizare pe un tronson de 357 metri al Străzii Dudului, între Strada Castanului și Strada Făgăraș.
Proiectul de modernizare și reabilitare a acestei străzi este foarte necesar și complex, fiind vorba despre o arteră rutieră foarte importantă și circulată, care face legătura între Cartierul Cosmopolis și autostradă, ne-au declarat reprezentanții Primăriei Ștefăneștii de Jos.
Oficialii primăriei, cât și specialișii care se ocupă de lucrările din teren, au reamintit câteva dintre lucrările care sunt necesare pentru a putea considera îndeplinit proiectul de modernizare a Străzii Dudului. Astfel, potrivit administrației, reabilitarea Străzii Dudului presupune schimbarea terasamentului, se crează trotuare stânga-dreapta, scrugerea apei se va face prin rigolă carosabilă, cu acces în proprietăți, atât pietonal, cât și rutier. ”Se escavează, se sapă, se vor așeza straturile succesive de material și 2 straturi de asfalt. Apele pluviale se vor scurge prin rigola carosabilă, care se va racorda la canalizarea existentă din Strada Făgăraș”, ne-au declarat reprezentanții firmei SAGA Infrastructură, care realizează lucrările.
Oficialii primăriei Ștefăneștii de Jos au reamintit că reabilitarea și modernizarea Străzii Dudului presupune și dotarea acesteia cu sisteme de semnalizare rutieră și marcaje longitudinale și transversale, iar proiectul prevede inclusiv amenajarea mai multor locuri de parcare.
”În unele locuri este nevoie să escavăm până la 1,10 metri. Linia roșie proiectată este mai jos decât linia existentă cu 25 cm, pentru a asigura scurgerea apelor. Va fi executat ca un terasament de autostradă. Este o arteră practicată de toată localitatea, dar și din alte județe, către autostradă, respectiv ieșire către București sau Brașov. Vom lucra în două schimburi pentru a accelera lucrările și încercăm să aducem termenul de finalizare undeva la două luni, față de patru luni, cât a fost prevăzut în proiect”, au mai precizat constructorii.
La rândul său, primarul comunei Ștefăneștii de Jos, Mircea Gheorghiță, a subliniat importanța acestei lucrări pentru comună. ”Practic, toată localitatea merge pe acest tronson de drum pentru că permite accesul foarte rapid spre București, în 3-5 minute. Începând cu 6 dimineața și până la 9 dimineața se circulă bară la bară, dar fluxul de mașini este foarte ridicat și în restul zilei. Sperăm ca disconfortul pe care îl creăm să fie de scurtă durată și doresc ca această lucrare să fie executată cât mai repede. Îmi cer scuze cetățenilor pentru disconfortul creat, dar trebuie să țină cont că nu avem cum să modenizăm altfel”, a precizat edilul.