By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Regionalul - ziar national
  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
    ReligieAfiseaza mai multe
    În Vidra, s-a deschis primul Centru de criză pentru vârstnici
    ianuarie 8, 2025
    Chiajna. Boboteaza a fost o sărbătoare de purificare și binecuvântare, în Parohia Roșu
    ianuarie 8, 2025
    Încă un gest desuflet al părintelui Florin Badea, pentru pacienții Spitalului ”Eftimie Diamandescu”
    ianuarie 8, 2025
    Oraşul Buftea s-a înălţat într-un val de rugăciuni şi mulţumiri
    decembrie 10, 2024
    Pelerinaj impresionant la Parohia Chiajna
    decembrie 10, 2024
  • Anunțuri
Cauta
© 2022 Regionalul.ro
Citind: Ilfov, tot mai verde!
Distribuie
Notificare
Ultimele stiri
Moment istoric la Catedrala Patriarhală
februarie 16, 2025
Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?
ianuarie 30, 2025
Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov
ianuarie 30, 2025
Sărbătoare la Buftea. Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată printr-un spectacol de suflet
ianuarie 30, 2025
Victoria Industry Fire accelerează expansiunea pe piața echipamentelor și serviciilor de protecție împotriva incendiilor
ianuarie 30, 2025
Aa
Regionalul - ziar national
Aa
  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
  • Diverse
Cauta
  • Categorii
    • Regiuni
    • Actualitate
    • Politică
    • Economie
    • Externe
    • Sănătate
    • Religie
    • Anunțuri
    • Diverse
  • Alta sectiune
  • Alte informatii
    • Harta site
Urmareste-ne
  • Contact
  • Articole
  • Complaint
  • Advertise
© 2022 Regionalul.ro
Regionalul - ziar national > Articole > Diverse > Timp liber > Ilfov, tot mai verde!
ActualitateDiverseEducatieRegiuniTimp liberultima ora

Ilfov, tot mai verde!

O nouă acțiune de împădurire - pe o suprafață de încă 2 hectare din viitoarea pădure-parc Cernica (în zona Străzii Vechi din Bălăceanca) - a avut loc sâmbătă, pe 9 noiembrie, în organizarea Consiliului Județean Ilfov, Primăriei Cernica, Direcției Silvice Ilfov și Asociației ”Creștem România Împreună”. Vremea nu a fost una tocmai prielnică, pentru că vântul a bătut puternic, iar temperatura se simțea mult mai scăzută, dar, cu toate acestea, circa 600 de voluntari au dorit să participe, iar la finalul zilei, încă 10.000 de puieți de salcâm, ulm și frasin au fost plantați și vor prinde rădăcini puternice. Zona în care se plantează puieții, la Cernica, va avea, la final, destinația de ”pădure-parc”. Vor fi amenajate aici inclusiv alei, iar iubitorii de natură se vor putea plimba printre copacii verzi, la aer curat.

Popescu Carmen
Popescu Carmen noiembrie 15, 2024
Incarcat 2024/11/15 at 7:22 PM
Distribuie
7 Min Citire
Distribuie

Încă 10.000 de puieţi s-au plantat în viitoarea pădure-parc Cernica

Alături de voluntari s-au aflat silvicultori și reprezentanți ai autorității județene – președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, consilieri județeni, printre care Vincențiu Voicu, administratorul public al județului, Olivia Ciobanu-Oprescu, senatorul Nicoleta Pauliuc, subprefectul județului Ilfov, Andrei Scutelnicu, primarii comunelor Găneasa și Ștefăneștii de Jos – Nicolae Raul Gabriel și Mircea Gheorghiță, consilieri locali ai comunei Cernica, elevi de la școlile din localitate, dar și din alte localități.
În viitoarea pădure-parc Cernica, care se formează pe o suprafață de circa 6 hectare de teren, au fost plantați în cadrul mai multor acțiuni similare, alți circa 20.000 de puieți, proiectul ”Plantează în Ilfov”, parte a proiectului național ”Plantează în România”, propunându-și să transmită un mesaj puternic pentru comunitatea ilfoveană și nu numai. Acela că, generațiile actuale, dar și cele care vor veni, trebuie să aibă mai multă grijă de mediul înconjurător, de natură, de aerul pe care îl respiră. Sâmbătă, la Cernica, voluntarii s-au organizat în ”plutoane”, au fost instruiți corespunzător, au primit puieții și i-au plantat în gropile prăgătite anterior, cu utilaje speciale. Organizatorii au asigurat muzica, ceai cald, cafea, varză cu ciolan
și mămăliguță fierbine, la ceaune, iar la final s-au făcut multe fotografii. ”Este important să fii îmbrăcat adecvat. Acest lucru înseamnă că ești echipat cu pantaloni lungi, bocanci, tricou cu mânecă lungă și hanorac dacă vremea este răcoroasă. În pădure temperatura este mai scăzută, ia aminte! În mod obligatoriu, trebuie să ai în dotare un rucsac. În el vei pune: hrană pentru o zi, mănuși de lucru, lucruri personale de care ai nevoie. Este de preferat să ai un tricou de schimb, poate și o căciulă sau șapcă, în funcție de vremea de afară. Ia cu tine și o pelerină de ploaie, în caz că se scutură norii peste noi. Pune și un bidon de apă de minim 1,5 litri și două-trei sandwich-uri, un baton de ciocolată sau glucoză, fructe uscate sau proaspete, vor face minuni în scurta pauză pe care o vei avea. Un pachet de șervețele este mai mult decât indicat. Mănușile protectoare sunt extrem de binevenite pentru cei care vor folosi fie sapa de munte sau lopata, și chiar pentru cei ce plantează puieții efectiv. Dacă ai o sapă, o lopată sau un hârleț, ia-le cu tine. Nu știm câte vor fi și este mai bine să avem în plus decât în minus. Nu uita să iei cu tine multă voie bună și dorință de a face un lucru bun alături de prieteni. Împreună înverzim România!”, așa a sunat apelul organizatorilor, la care voluntarii au răspuns ”Prezent”!

Mii de puieți prind rădăcini sănătoase

”Au fost plantați 10.000 de puieți de salcâm, ulm și frasin, pe o suprafață de 2 hectare. În ultimii patru ani, am construit împreună cu ilfovenii proiecte pentru toate generațiile și continuăm. Am avut sprijinul vostru. Ne-am consultat, am comunicat, am găsit soluții. Și asta vom face și de acum înainte. Asta se întâmplă într-o comunitate puternică. Într-o echipă. Avem și sprijinul colegilor mei – doamna senator Nicoleta Paulic a fost alături de noi“, ne-a declarat președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma. Iar Olivia Ciobanu-Oprescu, administratorul public al județului Ilfov, a adăugat că ”inițiativa de sâmbătă, 9 noiembrie, continuă eforturile începute în toamna anului trecut, când au fost plantate alte 2 hectare de vegetație, apoi, în primăvară, alte 2 hectare, cu rezultate promițătoare – puieții plantați au prins rădăcini, iar pădurea-parc capătă contur. ”Sunt
încântată de astfel de proiecte, este unul dintre domeniile pe care președintele Hubert Thuma își dorește foarte mult să-l punem în aplicare, să-l creștem cu responsabilitate”, a spus aceasta, completând că, pentru domnia sa este încă un proiect ”de suflet” care se implementează în Ilfov.
Iar Mihai Nicu, coordonator proiecte ”Plantează în România”, s-a referit la ”oamenii faini care contribuie la o natură mai sănătoasă”, mulțumind organizatorilor, voluntarilor și colaboratorilor ”fără de care evenimente precum ”Plantăm la Cernica” nu ar avea loc”.


Natura are nevoie de viitor!

În România, pădurile reprezintă 28% din suprafața totală a țării. Pe lângă a fi oaze de biodiversitate și liniște, pădurile sunt și o resursă importantă pentru societate. Asigură lemn pentru construcții și încălzire, protecție împotriva alunecărilor de teren și inundațiilor prin reglarea debitelor de apă din sol. Un alt rol important al pădurilor este abilitatea de a absorbi dioxidul de carbon din atmosferă, astfel încetinind efectul schimbărilor climatice. Potrivit Global Forest Watch, pădurile din România au absorbit între 2001-2022 între 69 – 73 tone de CO2 anual. Aceste cifre sunt, însă, în scădere, deoarece și pădurile sunt afectate de schimbările climatice. Din cauza valurilor extreme de căldură, a poluării, defrișărilor haotice, alterării calității solului și a
infestațiilor cu dăunători care profită de climatul mai cald, rata de dezvoltare a pădurilor a început să scadă. În timp, continuarea acestui trend poate duce la creșterea gradului de deșertificare (în special în zona de S-V a țării), evenimente meteorologice extreme (inundații, avalanșe, alunecări de teren), pierderea de habitate și scăderea cantității de CO2 captate de păduri.
De aceea este nevoie de acțiuni de plantare, pentru a ne asigura că natura va avea un viitor armonios! Iar reprezentanții ”Plantează în România” apreciază că ”astfel de acțiuni, dedicate naturii, reprezintă un îndemn la educație adresat oamenilor, expresie a unității, un simbol ce ne adună împreună. ”Ne implicăm în proiecte ce au ca scop rezolvarea unor probleme ale mediului și creșterea gradului de educație de mediu. Vrem să ducem mai departe scânteia unui împreună la nivel comunitar!”, apreciază aceștia.

Cernica, Constanta, Constanta, Ilvov, Regiunea Bucuresti-Ilfov, Regiunea Sud - Est

S-ar putea sa-ti placa si

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită cu implicare și creativitate. Simpozionul „Mihai Eminescu – Poezie, Filosofie și Moștenire Culturală”, la Liceul „Doamna Chiajna”

Alegătorii din străinătate se pot înregistra online pentru vot

„Dor de Mihai Eminescu”

În Vidra, s-a deschis primul Centru de criză pentru vârstnici

Conferința națională ”Marin Drăcea – promotor al conștiinței forestiere în România”

Etichetat: plantare parc-cernica, plantare puieti planteaza in ilfov, planteaza in romania cernica actiune

Inregistreaza-te la newsletter astazi

Tine pasul! Primiți cele mai recente știri de ultimă oră livrate direct în căsuța dvs. de e-mail.
[mc4wp_form]
Prin înscriere, sunteți de acord cu Termenii și condițiile noastre și acceptați practicile privind datele din Politica noastră de confidențialitate. Vă puteți dezabona în orice moment.
Popescu Carmen noiembrie 15, 2024
Distribuie acest articol
Facebook TwitterE-mail Print
Distribuie
Articolul precedent Un pilon al educației locale. Liceul „Barbu A. Ştirbey” Buftea a sărbătorit 100 de ani de excelenţă
Urmatorul articol Al patrulea mandat de primar pentru Mihail Dobre
Lasa un comentariu Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stai conectat

235.3k Urmaritori Ca
69.1k Urmaritori Urmareste
11.6k Urmaritori Pin
56.4k Urmaritori Urmareste
4.4k Urmaritori Urmareste
- Reclame -

Ultimele stiri

Moment istoric la Catedrala Patriarhală
Uncategorized februarie 16, 2025
Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?
Uncategorized ianuarie 30, 2025
Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov
Uncategorized ianuarie 30, 2025
Sărbătoare la Buftea. Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată printr-un spectacol de suflet
Uncategorized ianuarie 30, 2025

S-ar putea sa-ti placa si

Moment istoric la Catedrala Patriarhală

februarie 16, 2025

Revoluție în clasă. Cum aduc ochalarii VR și creionul 3D geografia la viață?

ianuarie 30, 2025

Servicii moderne de navetă feroviară în Nord-ul Capitalei și zona centrală a județului Ilfov

ianuarie 30, 2025

Victoria Industry Fire accelerează expansiunea pe piața echipamentelor și serviciilor de protecție împotriva incendiilor

ianuarie 30, 2025
/Regionalul.ro/

Ziarul Regionalul.ro este produsul unei echipe cu experienţă în presa locală şi naţională, ce îşi propune să informeze în timp util publicul cititor.

Link-uri utile

  • Regiuni
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Externe
  • Sănătate
  • Religie
  • Diverse

Top categorii

  • Actualitate
  • Economie
  • Educatie
  • Justiție
  • Politică
  • Regiuni
  • Religie
  • Sănătate
Adresa Redacție
Comuna Chiajna, sat Rosu
Srada Crinului nr. 41
Județul Ilfov, Romania
Informatii telefonice
Telefon: 0040733226964
Telefon: 0040733226964
Email: office@regionalul.ro
Regionalul - ziar national
Urmareste-ne

© 2022 Regionalul.ro

Removed from reading list

Anula
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Bine, voi trece pe lista albă
Welcome Back!

Sign in to your account

Ti-ai pierdut parola?