”Cu ocazia zilei de 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, am dorit să împart zâmbete în rândul doamnelor din comunitatea noastră, în semn de apreciere pentru tot ceea ce ele reprezintă: ambiție, putere, iubire și dăruire. Am mers prin toată comuna și am dăruit doamnelor trandafiri, felicitări și ciocolată. Atât eu, cât și colegii mei, vă dorim să fiți sănătoase, să răzbiți în toate și să aveți parte numai de lucruri frumoase! La mulți ani, doamnelor și domnișoarelor, să aveți o zi specială, așa cum sunteți și voi”, le-a transmis primarul comunei Ștefăneștii de Jos.
Edilul ne-a spus că întreaga organizare a acestui eveniment a fost foarte plăcută și cu bucurie din partea bărbaților, deoarece cei implicați au surprins încântarea sărbătoritelor în momentul în care li se ofereau darurile din partea administrației.
Impresionate până la lacrimi
”Bucurie a fost și de partea noastră, a bărbaților, pentru că am văzut foarte multe doamne, mai ales cele în vârstă, care au fost surprinse plăcut, până la lacrimi, de gestul nostru”, ne-a spus edilul.
Pentru organizarea festivă de 8 martie, administrația din Ștefăneștii de Jos s-a mobilizat exemplar, fiind pregătite aproape 3.000 de cadouri, care au fost distribuite, de la primele ore ale dmineții, până seara târziu, peste tot în localitate, cu sprijinul Consiliului Local, angajaților primăriei, și voluntarilor.
”Vreau să îmi cer scuze față de doamnele care nu au fost acasă și astfel nu le-am putut oferi mica atenție din partea noastră”, ne-a spus primarul Mircea Gheorghiță, care s-a străduit să ajungă peste tot în localitate, la școală, la diferite instituții, la doamnele soferițe sau la cele care erau surprinse pe stradă, cu vreo treabă. Chiar și micile domnișoare, de-o șchioapă, au primit din partea primarului câte o floare, ca să se obișnuiască de mici și să înțeleagă importanța acestei zile și semnificația ei în viața lor.
Trebuie remarcat că și la Ștefăneșii de Jos, sărbătoarea de 8 martie și obiceiul oferirii unui mic dar din partea administrației a devenit o tradiție, care a fost păstrată cu sfințenie, chiar și în timpul pandemiei, în semn de cinstire a femeilor și de recunoaștere a însemnătății lor în viața comunității.